Malé pikantní vraždy

Povídka od: Jussi Adler-Olsen
Z knihy: Malé pikantní vraždy


Larse opustila žena. Protože je "nudný". Do toho nápadu, jak si vydělat peníze, aby nadále mohl zůstat nenudný, se připletl úplnou náhodou. Stačila jedna nevinná poznámka právě v tom salonu, kde z něj tvořili nenudného, ale už docházely peníze na další návštěvy. Stane se z něj nájemný vrah. Začne tedy pracovat na náročné přípravě, protože jeho klientela bohatých paniček je přeci taky tůze náročná! Jak to s Larsem dopadne? Stane se uznávaným nájemným vrahem? Skončí opět nudný a ve vězení? Nebo bude všechno probíhat trochu jinak?

Originální název:

Små diskrete drab


Rok vydání originálu: 2019

Komentáře (2)

Přidat komentář

soukroma
03.10.2019 4 z 5

Tak docela mne novelka/povídka nezaujala, asi proto, že vše mi už v několika slovy bylo řečeno předem, v anotaci. Ani humoru nebylo moc, přestože "obchodnímu" úsilí Larsově by to hodně svědčilo. Ovšem závěrečné rozuzlení bylo ťip ťop.

Lenka.Vílka
30.09.2019 5 z 5

Tohle jsem nečekala. Lars byl dokonalý. Ale nešlo jenom o tu přeměnu v zabijáka, kterou si celou patřičně naplánoval. On měl tu nejlepší motivaci na světě. Dokázat si, dokázat jí, že není nudný. Jenže na rekultivaci těla jsou třeba peníze. Čili stát se nájemným zabijákem je nejsnazší cesta. Logický, ne? Bavilo mě autorovo odlehčené psaní. On ví, co je humor, ale ve svých ostatních knihách to nemůže tolik moc používat. Tady se mohl rozjet.

Jediný problém knihy je vyřešení situace. Protože...buď mu na to přijdou nebo mu na to nepřijdou. Jenže na to kolik je v knize postav, je řešení ve výsledku až moc jednoduché. Ale myslím, že o tom zase tak moc příběh naštěstí není.