Krysí ostrov / Ostrov potkanov

Povídka od: Jo Nesbø
Z knihy: Krysí ostrov a jiné povídky


Popis není zatím k dispozici.

Komentáře (4)

Přidat komentář

MM_Master
10.04.2024 5 z 5

Zločin a trest v podaní Jo Nesbøa. Príbeh sa odohráva v pandémiou rozvrátenej spoločnosti, kde prestávajú platiť zákony a súdny systém sa zmieta v smrteľných kŕčoch. Will Adams sa snaží dosiahnuť spravodlivý trest pre vraha svojej dcéry Amy.

soukroma
17.06.2023 4 z 5

(SPOILER) Nebyla by špatná, kdyby se v ní hlavní hrdina neustále neoháněl nabubřelými velkohubými hesly o spravedlivém potrestání, milosrdenství, lidskosti, soucitu, která se prostě do doby a kontextu rozhodně nehodila, a k němu v jeho postavení už vůbec ne (právník!? nejzazobanějšího muže planety). Vše se (z)hroutilo, právo a spravedlnost neměly oporu zejména v policii, všemu vládly nebzkrupulozní brutální gangy. Nakonec sice jako odplatu vyhlásil "oko za oko", což by bylo rozhodně pochopitelnější, až na to, že ve výsledku to bylo velmi sporné.


Lenka.Vílka
14.01.2023 5 z 5

Typický a klasický Nesbø!
Tenhle příběh je silný, protože je vyprávěný nelineárně. Kvůli tomu na první pohled chování postav často nedává smysl, a já jsem si říkala, že ne, tohle by přeci, ne to ne. Ale potom vždycky správně zapadlo a já si oddychla.

Příběh o tom, co je v nás nejhorší a je jedno kdy se to odehrává. Zda v normálním světě, jenom lehce normálním světě nebo v šíleném světě, kde kvůli pandemii není svět už jako dřív. A o tom, že bychom se sice nikdy neměli vzdávat, ale občas úplně nezáleží na tom, jak bychom se rozhodli ve starém světě.

Možná proto jsem si poslední stránku tolik užila. Co dáš, to dostaneš?

SedllY
20.09.2022 3 z 5

Zbytečně překombinované.. A to nejhorší na téhle povídce? Na můj vkus byla zbytečně dlouhá a od poloviny její kvality jen klesaly, škoda.