Dlouhý, Široký a Bystrozraký / Le grand, le large et clairvoyant

Pohádka od: Karel Jaromír Erben
Z knihy: Pohádky, Byl jeden král, Padesát pohádek východočeských autorů, Kouzelný mlýnek, České pohádky (19 pohádek), Pohádky, České pohádky (8 pohádek), České pohádky (6 pohádek), Moje nejkrásnější pohádky, Pohádkové lístečky č. I, Pohádky, České pohádky (9 pohádek), Naše národní pohádky, Pohádky (14 pohádek), Báje a pověsti (36 povídek), České pohádky (16 pohádek), Sedmero pohádek, České pohádky (18 pohádek), České pohádky (24 pohádek)


Klasická pohádka o tom, jak si princ vysloužil nevěstu za pomocí tří věrných kamarádů.

Rok vydání originálu: 1963

Komentáře (4)

Přidat komentář

kopeceli
18.09.2022 5 z 5

Notoricky známá a přesto stále stejně krásná a dokola čtená. Obdivuju Bystrozrakého, chci se kamarádit s Dlouhým a mám hrůzu z tloušťky Širokého. Nerada bych ho viděla na interní posteli v nemocnici, bóže to by byla dřina! Ten mě vždycky přiměje zkontrolovat váhu a zkusit zase malou dietku.

Kontryhelka
20.09.2021 5 z 5

Oblíbená hodně známá klasika z pera vynikajícího vypravěče. Pohádky pana Erbena a paní Němcové mají svoje kouzlo, které se neztratí ani po létech a člověk na ně vzpomíná s láskou a nostalgií. Tyhle pravé pohádky jsou náš poklad, který si zaslouží být uchován pro další generace.


MilanCFC
20.02.2020 5 z 5

Krásná pohádka, které opravdu nechybí vůbec nic. Žuchnutí Širokého mě upřímně pobavilo :-)

nicolettkaa
22.11.2019 5 z 5

Pohádka, kterou zná snad každý. Myslím, že by se jí dalo jen málo co vytknout :)