Mýty na talíři: Proč téměř všechno, co se říká o jídle, není pravda podobné

Mýty na talíři: Proč téměř všechno, co se říká o jídle, není pravda
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/512170/bmid_myty-na-taliri-proc-temer-vsechno-c-STn-512170.jpg 4 20 20

Jak se dobře najíst, neublížit si — a hlavně se nezbláznit Stačí otevřít sociální sítě nebo oblíbený časopis a už se na nás hrnou stravovací doporučení nebo zaručené dietní triky. Snídejte takto, pijte tolikrát denně, nesnídejte vůbec, cukr je zlo, káva je dobro, ale jen v určitou denní dobu, sklenka vína denně prospěje nebo taky možná uškodí… Každý člověk si přitom od změny stravovacích návyků slibuje něco jiného — někdo chce zhubnout, jiný zase nabrat svaly, spousta lidí dietou řeší své zdravotní problémy a ještě více jich chce prostě zkusit žít podle posledních trendů. Jak se v nich ale vyznat, když je jich tolik a stále přibývají další a další? Mýty na talíři od uznávaného vědce a odborníka na výživu Tima Spectora tyto módní diety a trendy jeden po druhém rozebírají a ukazují, že za nimi často spíše než věda stojí marketing, lidové pověry nebo vládní programy. O jídle bychom proto měli přemýšlet jinak než ve formě striktních pravidel či zázračných triků — stravování je pro člověka daleko důležitější, než se může zdát.... celý text

Literatura světová Literatura naučná Zdraví
Vydáno: , Host
Originální název:

Spoon-Fed: Why Almost Everything We’ve Been Told About Food is Wrong , 2020


více info...

Podobné knihy (4)

Výživná kniha o jídle Výživná kniha o jídle Karolína Fourová

Žijeme v době, kdy je jídlo nejbezpečnější v historii. Přesto se spotřebitelé přestávají orientovat v tom, co je zdravé, co není, jak poznat pod barevným obalem kvalitu a čemu ve spletité informační džungli uvěřit. Výživ... více


Jediná kniha o jídle, kterou potřebujete Jediná kniha o jídle, kterou potřebujete Karolína Fourová

Výživa člověka se stala jedním z nejkontroverznějších témat poslední doby. Díky internetu a sociálním sítím, kde má možnost sdílet kdokoliv cokoliv, a to hned, se výživové mýty šíří rychlostí blesku. Pro běžného smrtelní... více


Lahoda Lahoda Rob Dunn

Touha po lahodných chutích ovlivnila běh lidských dějin. Autoři nabízejí nový pohled na to, proč nám jídlo přináší radost. Jak chuť přispěla ke vzniku prvních nástrojů, jaký mohla mít vliv na vyhynutí dávných velkých sav... více


Neber to jídlo tak vážně Neber to jídlo tak vážně Týna Skalická

Kniha o zdravém životním stylu trošku jinak, která nemá ambice naučit čtenáře jíst super zdravě - spíše chce vnuknout myšlenku, jak začít jíst normálně. Celá kniha se nese v odlehčeném pohledu na jídlo a zdravý životní s... více

Štítky knihy

jídlo a pití

Autorovy další knížky

2023  83%Mýty na talíři: Proč téměř všechno, co se říká o jídle, není pravda
2024  %Jedlom k lepšiemu životu: Veda o zdravom stravovaní