Česká kuchyně za dob nedostatku před sto lety podobné
Čeněk Zíbrt
Netradiční předpisy české kuchyně vycházejí z nedostatku potravin a nabízejí alternativní zdroje. Desítky receptů pro všechny zájemce o kuchyni nouze aneb kterak lze z lišejníků, bukvic, hlemýžďů a žab vyžíti. V době trvající krize recepty stále aktuální. Potěší však i zbohatlické gurmány u moderních sporáků či alternativní zdravoživotnístylohledače, kteří mohou společně experimentovat s netradičními bylinami a surovinami. Jedná se tak o první kuchařskou knihu budující stálý sociální smír. Publikace, jejíž první vydání vyšlo v roce 1917, je zaměřena na netypické zdroje obživy, ke kterým se z větší či menší míry muselo uchylovat obyvatelstvo v českých zemích v dobách nedostatku. Autor - renomovaný kulturní historik - se zaměřil na období roku 1817, kdy téměř v celé Evropě, v důsledku tíživých hospodářských podmínek, způsobených předešlými roky neúrody, zavládl hlad.... celý text
Podobné knihy (0)
Zatím zde není žádná podobná kniha.
Štítky knihy
kuchařky česká kuchyně dějiny stravování
Autorovy další knížky
1999 | Seznam pověr a zvyklostí pohanských z VIII. věku |
2000 | Česká kuchyně za dob nedostatku před sto lety |
2006 | Veselé chvíle v životě lidu českého |
2011 | Staročeské umění kuchařské |
2013 | Z historie piva |
Kniha Česká kuchyně za dob nedostatku před sto lety je v
Přečtených | 20x |
Čtenářské výzvě | 1x |
Doporučených | 1x |
Knihotéce | 21x |
Chystám se číst | 24x |
Chci si koupit | 13x |
dalších seznamech | 2x |