radkamysli radkamysli oblíbené citáty

☰ menu

Hlavní poselství prozradím už teď: Ničeho se neboj, a určitě ne života. Zvládneš to, neboj se, že nezvládneš, zvládneš, život, školu, bydlení, rodinu i práci a v mezičase ještě musíš zachránit svět. ( Nevyžádané rady mládeži)
Marek Vácha

Nikdy nevěř ničemu, co samo dokáže myslet, pokud nevidíš, kde to má mozek.
Joanne Rowling

" Pochoduji jako voják, kterému bubnují do kroku. Má duše mě opustila. Bloudí horskými stráněmi a hlída zbytečné hroby."
Věra Hofmanová

Když se v Praze zjeví Panna Maria, tak všichni intelektuálové říkají: Jak je to možné?, a na Moravě říkají: Co chtěla?
Marek Vácha

...Tomáš Akvinský by řekl, že Bůh je neprostorový, nečasový a neměřitelný. Ano, Bůh "je", ale jinak, než je člověk. Jurij Gagarin po svém návratu z kosmu prohlásil, že Bůh není, protože ho ve vesmíru neviděl. Gagarin zřejmě nestudoval Tomáše Akvinského. (Tančící skály)
Marek Vácha

Šouravé kroky se blížily k našemu apartmá a já jsem přemýšlela, jestli dotyčnému seknout do hlavy, nebo do krku. Zároveň mě napadlo, že po rozsekání člověka, byť v sebeobraně, budu muset zajít ke zpovědi. (Aristokratka ve varu)
Evžen Boček

Sníh uklízel jenom pan Spock. Každou chvíli se demonstrativně chytal za srdce a vyčítavě se díval k našim oknům. (Poslední aristokratka)
Evžen Boček

Otec tvrdí, že připravovali plán oprav na příští rok. Jejich spolupráce vypadala tak, že otec něco navrhl, Josef mu řekl, kolik by to stálo, a pak se shodli, že když to vydrželo tři sta let, určitě to může ještě nějaký rok počkat. (Poslední aristokratka)
Evžen Boček

Josef je prý také katolík, ale když katolická mládež dostala povolení hrát při mši na kytary, přestal do kostela chodit. (Poslední aristokratka)
Evžen Boček

Vědění je nebezpečné, což je jeden z důvodů proč různé vlády hlídají a pečlivě cenzurují lidi, kteří dokážou myslet efektivněji než ostatní.
Terry Pratchett

Nebudeš šťasten ostatně co je na tom? Štěstí není vrchol. Snad jsi zrozen pro něco lepšího nejsi-li zrozen pro štěstí.
Viktor Dyk

Proč je havran jako psací stůl?
Charles Lutwidge Dodgson

Láska je nejzneváženější slovo v lidském slovníku. Dá se tak nazvat skoro vše. Všechny chtíče, sobecké návyky, závisti i nenávist a arogance. (Jozova Hanule)
Věra Hofmanová

Dlouhou dobu jsem u nich prospal. Prý tři dny...a koho jsem uviděl, když jsem se probudil? Nade mnou nestál muž, ale někdo docela jiný.
Markus Zusak

Na zdi schodiště velkolepě vyvstávala načmáraná cvičná slova, zubatá a dětská a nádherná. Dívala se, jak dívka spí u spícího ukrytého Žida, s rukou na jeho rameni. Oba dýchali. Německé a židovské plíce.
Markus Zusak

Existuje-li dvojí způsob, jak něco udělat, vy si určitě vymyslíte třetí. (arcibiskup; Angelika)
Simone Changeux

Už tady kdysi byl.
Barbara Erskine

Osud tě ke mně pojí bez návratu!...
Gaston Leroux

V mém království nebude...nikdo!
Susan Kay

Dal mi andělská křídla a naučil mne létat.
Susan Kay

Zdálo se mi, že v těch jemných, rozechvělých tónech zaznívá všechen smutek světa. Jako by sám ďábel ronil slzy čistého zvuku.
Susan Kay

Kdovíproč mám pocit, že nikdo z nás nebude žít šťastně až do smrti.
Susan Kay

Beatrici... Moje láska k tobě je nesmrtelná. Ty jsi však, bohužel, nebyla.
Daniel Handler

Člověk je sám i mezi lidmi.
Antoine de Saint-Exupéry

- U vás lidé pěstují pět tisíc růží v jedné zahradě, a přece nenalézají to, co hledají. - Nenalézají ... - odpověděl jsem. - A přesto by mohli, najít, co hledají v jediné růži nebo kapce vody... - Ano - odpověděl jsem. A malý princ dodal: Ale oči jsou slepé. Musíme hledat srdcem.
Antoine de Saint-Exupéry

- Co to znamená ochočit? - Je to něco, na co se nezapomíná. Znamená to vyvořit pouta.
Antoine de Saint-Exupéry

Fantom Opery existoval. Vůbec to nebyla, jak všichni dlouho věřili, jen inspirace umělců, pověra ředitelů a směšný výtvor vzrušených mozků slečen z baletního souboru, jejich matek, šatnářek a vrátné. Ano, existoval, byl to člověk z masa a kostí, ačkoliv vypadal jako skutečný fantom, to znamená jako stín.
Gaston Leroux

Na schodech byl muž, který tam teoreticky zametal. Prakticky totiž jen přesouval za pomoci koštěte prach, dopřával mu lepšího výhledu a možnost udělat si nové přátele.
Terry Pratchett