OliverJ OliverJ oblíbené citáty

☰ menu

Jestli jsem ohledně toho, jak to na světě chodí trochu zmoudřel, tak to nebylo zadarmo.
Cormac McCarthy

Nikdy nevíš před jakou ještě větší smůlou tě ta tvoje smůla zachránila.
Cormac McCarthy

Narodili jsme se k utrpení. Pokud se s tímhle dokážete smířit, dokážete se smířit s čímkoli, co se na světe děje. To je ta ironie. Když tohle přijmete, už nikdy nebudete trpět.
Chuck Palahniuk

Moje generace si ze světa jenom utahovala, ale nijak ho nevylepšila. Strávili jsme tolik času hodnocením toho, co vytvořili druzí, až jsme toho sami vytvořili hrozně, hrozně málo. (Zalknutí)
Chuck Palahniuk

Mladí lidé zkameněli a jiný pohled na věc je vůbec nezajímá. Je neuvěřitelné sledovat mladou generaci, která je ve skutečnosti plná starých lidí.
Chuck Palahniuk

Lidé už nehledají vodítko pro své chování u církevních nebo státních hodnostářů, osvědčených vůdců nebo v knihách, nýbrž spíše jeden u druhého.
David Riesman

Podíváme se, co nám to tady píšou... [bere do ruky Bibli] Aha, takže musíte být sami sebou, abyste šli do pekla.
Brian Hugh Warner

Blbci se nerodí. Jsou zaléváni a pěstováni jako rostliny institucemi, jako je křesťanství.
Brian Hugh Warner

Scar/can you feel my power? Shoot here and the world gets smaller
Brian Hugh Warner

Antikrist nejsem jen já nebo jedna osoba. Jsme to my všichni, kolektivní stav mysli, kterej v sobě Amerika potřebuje probudit. Já to v ní chci probudit. To je smysl tohohle turné, možná dokonce mýho života-přimět Američany, aby si uvědomili, že nemusej věřit jen proto, že jim to někdo opakuje celej život. Někdo, kdo nikdy neměl sex nebo nezkusil drogy vám nemůže říkat, že je to špatný. Jedině skrze vlastní zkušenost můžete vymezit vlastní morálku. Lidství není o tom muset soustavně hledat odpuštění za to, že je člověk lidskej; lidství je o nevinný existenci jednotlivce. To je Armageddon, protože pro křesťanství, pokud opustíte myšlenku Boha a začnete věřit v sebe, je svět zničenej.
Brian Hugh Warner

Alespoň podle názoru Johna Miltona, existence člověka není pouze výsledkem Boží benevolence, nýbrž také Satanova zla. Jako dvounohé zvíře člověk od přírody (ať to nazýváte pudem, nebo prvotním hříchem) inklinuje spíš ke své zlé stránce, což může být jeden z mnoha důvodů, proč se mě lidé pořád ptají na temnější polovinu mého jména, ale nikdy ne na Marilyn Monroe. Přestože zůstává symbolem krásy a slávy, i ona má svoji temnou stránku stejně jako Charles Manson má svoji dobrou, inteligentní stránku. Rovnováha mezi dobrem a zlem a to, co mezi nimi volíme, jsou pravděpodobně jediné důležité aspekty, které utvářejí naši osobnost a lidství.
Brian Hugh Warner

I went to god just to see, and I was looking at me Saw heaven and hell were lies When Im god
Brian Hugh Warner

Všem vnějškově řízeným lidem je společné to, že zdrojem řízení pro jednotlivce jsou jeho vrstevníci - buď ti, které zná, nebo ti, jež poznává nepřímo, prostřednictvím přátel či hromadných sdělovacích prostředků. Tento zdroj je ovšem zniterněn v tom smyslu, že závislost na něm jako na řídícím životním činiteli je vštěpována již v raném věku. Cíle, o něž vnějškově řízený člověk usiluje, se mění v závislosti na tomto činiteli: beze změny zůstává po celý život jen usilování samo a pozorné sledování signálů přicházejících zvnějšku od druhých lidí. (s. 27-28)
David Riesman

Niterně řízený člověk pojal do sebe v raném věku psychický gyroskop, který je uveden do pohybu rodiči a může později přijímat signály od jiných autorit, podobajících se jeho rodičům. [...] Zatímco niterně řízený člověk se mohl cítit všude doma díky své poměrně slabé vnímavosti vůči druhým, vnějškově řízený člověk se v jistém smyslu cítí doma všude a nikde, nadán schopností navázat rychle s každým důvěrný, třebaže povrchní vztah, a s každým se dorozumět. [...] Tradičně řízený člověk přijímá signály od druhých, přicházejí však k němu v kulturním stejnozvuku; k jejich zachycení nepotřebuje složité přijímací zařízení. [...] musí být schopen přijímat signály zblízka i zdáli (s. 30-31)
David Riesman

Více než na tom, co člověk dělá, záleží na tom, co si o něm myslí druzí - a na tom, nakolik je schopen manipulovat ostatními a být sám manipulován.
David Riesman

Společenská zralost předbíhá zralost biologickou.
David Riesman

Civilizace není jakýmkoli způsobem jednuduše dosažitelná. Jsou jen dvě možnosti jakými ji člověk může dosáhnout. Buďto být zkulturizován, anebo zkorumpován. Venkovští obyvatelé nemají ani jednu z těchto možností, aproto stagnují.
Oscar Wilde

Katastrofa je přirozenou součástí mého vývoje, směrem k tragédii a rozkladu. Přetrhávám svoje spojení s hmotnými statky a vlastnictvím, poněvadž jedině sebezničením mohu odkrýt hlubší sílu svého ducha. (Klub rváčů)
Chuck Palahniuk

Kuráž přešla z mužů na ženy. Je to pro nás nová zkušenost.
Oscar Wilde

Jestliže nevíte, co chcete, budete mít nakonec spoustu toho, co nechcete.
Chuck Palahniuk

Je těžké zapomenout na bolest, ale ještě těžší je pamatovat si to pěkné. Po štěstí nám nezůstanou žádné jizvy. Z klidu a míru se tak pramálo poučíme.
Chuck Palahniuk

It's only after we've lost everything that we're free to do anything.
Chuck Palahniuk

Líbí se mi muži, kteří mají budoucnost, a ženy co měli minulost
Oscar Wilde

Uctívat někoho je potěšením. A to je samozřemě lepší než býti uctíván. Býti uctíván je na obtíž.
Oscar Wilde

Rozdíl mezi rozmarem a celoživotní vášní je, že rozmar trvá o něco déle.
Oscar Wilde

There is no such thing as a good influence. All influence is immoral - immoral from the scientific point of view.
Oscar Wilde

Je to hranice bolesti a utrpení, která dělí chlapce od mužů.
Emil Zátopek

Nebylo mi dáno běžet a usmívat se zároveň.
Emil Zátopek

Jsem už pořádně unavenej bolestí, kterou slyším a cítím, šéfe. Jsem unavenej z cestování, z toho, jak jsem sám jako kůl v plotě. Věčně bez kamaráda, s kterým bych chodil nebo co by mi říkal, odkud přicházíme nebo kam jdem nebo proč. Jsem unavenej z toho, jak jsou lidi na sebe oškliví. V hlavě to cítím jako střepy. Jsem unavenej z každý situace, kdy chci pomoct, ale nemůžu. Jsem unavenej z toho, že jsem ve tmě . Hlavně je tu ale ta bolest. Je toho moc. Kdybych to uměl skončit, udělal bych to, ale neumím.
Stephen King

Jsme prostřední děti dějin, televize nás vychovala, abysme uvěřili, že jednou z nás budou milionáři a filmový hvězdy, ale kdepak. A teď nám to zrovna dochází. Takže se do nás neserte.
Chuck Palahniuk

Nejsi překrásná a jedinečná sněhová vločka. Jsi stejná rozkládající se organická hmota jako každý a všichni patříme na stejný kompost... Naše kultura způsobila, že jsme všichni stejní. Nikdo už není doopravdy bílý nebo černý nebo bohatý. Všichni chceme totéž. Individuálně neznamenáme nic.
Chuck Palahniuk

Recyklace je na hovno. Je to jako přestat kouřit na smrtelné posteli.
Chuck Palahniuk

Kondom je popelčin střevíček naší generace. Když potkáš někoho cizího, navlíkneš si ho. Protančíte celou noc a pak ho zahodíš. Myslím ten kondom, ne toho cizího člověka.
Chuck Palahniuk

Mně tehdy můj život připadal až moc úplný - a možná, že musíme všechno rozbít, abychom ze sebe dostali to nejlepší.
Chuck Palahniuk

Ztratit všechnu naději, to byla svoboda.
Chuck Palahniuk

Prvním krokem k věčnému životu je, že se musí umřít.
Chuck Palahniuk

Minulost máme za sebou, budoucnost před sebou. Nevidíme budoucnost, vidíme minulost. Je to podivné, na zádech totiž nemáme oči.
Eugène Ionesco

Komika vzniká, sledujeme-li tragédii a přivřeme jedno oko.
Eugène Ionesco

Jednomu nerozumím. Proč v novinách v rubrice oznámení o úmrtí, vždycky uvádějí věk zesnulých, zatímco v rubrice oznámení o narození věk novorozenců nikdy? To je nonsens! Plešatá zpěvačka
Eugène Ionesco

Použijeme-li k dobrému cíli špatných prostředků, přestává být cíl dobrý.“
Karl Marx