Michalka98 Michalka98 oblíbené citáty

☰ menu

Usmívej se na toho, kdo ti nejvíc ublížil, aby neviděl, jak moc tě to bolí.
Božena Němcová

„Světem panuje skálopevné přesvědčení, že svobodný muž, který má slušné jmění, se neobejde bez ženušky.“
Jane Austen

,,Stačí dobré srdce, a budeš krásný, kdybys měl tvář třeba jako uhel černou. Zlé srdce zohyzdí sebekrásnější obličej ještě víc, než kdyby byl od přírody nehezký.´´ (Na Větrné hůrce)
Emily Brontë

..opouštěla mě někdy odvaha a nemohla jsem se ubránit sklíčenosti, ale on se naopak rozveselil. Ještě nikdy si pro mne tak často nevzkazoval a nikdy se ke mně nechoval laskavěji. A já jsem ho, běda mi, ještě nikdy tolik nemilovala! (Jana Eyrová)
Charlotte Brontë

Jednou z největších civilizačních pohrom je učený hlupák.
Karel Čapek

Milovat člověka, to znamená brát ho, jaký je.
Daphne du Maurier

Moudrý je ten, kdo mluví pravdu.
William Shakespeare

Až teprve naše společná láska mi ukázala co je v životě důležité. Teď vím, že štěstí je jen poloviční, když se o něj nemáš s kým dělit, a že smutek je dvojnásobný, když Ti z něj nemá kdo pomoci. S Tebou jsem poznal, co to znamená opravdu milovat a jaké to je, když je moje láska opětována...
William Shakespeare

Toužit po kráse je pošetilé a moudří lidé ji nechtějí pro sebe a ani je nehledají u druhých. Nikdo se neohlíží na vnější vzhled toho, kdo má šlechetnou duši, široké srdce a je vzdělaný. (Agnes Greyová)
Anne Brontë

Rowlingová a Meyerová.. obě promlouvají přímo k mladým lidem. Skutečný rozdíl je takový, že Jo Rowlingová (autorka Harryho Pottera) je úžasná spisovatelka, kdežto Stephenie Meyerová (autorka Stmívání) píše slátaniny. Není moc dobrá.
Stephen King

Věř tomu, kdo Tě nezklamal a nezklam toho, kdo Ti věří.
William Shakespeare

Představte si to ticho, kdyby lidé říkali jen to, co vědí.
Karel Čapek

Je to šílenství, když nechá žena tajně v srdci plápolat lásku, která stravuje všechny její životní síly, není-li opětována a nemůže-li se projevit - a je-li objevena a opětována, musí ji zavést jako bludička do divokých bažin, odkud není vyváznutí. (Jana Eyrová)
Charlotte Brontë

Určitě není na světě tolik mužů s velkým jměním jako hezkých žen, které by si je zasloužily.
Jane Austen

"Mám opravdu ráda jen málo lidí a ještě méně je těch, o nichž smýšlím s úctou. Čím víc poznávám svět, tím méně se mi zamlouvá: den ze dne se mi znovu potvrzuje, že lidská povaha je nestálá a že se sotva mohu spolehnout na zdánlivé hodnoty a moudrost." (Pýcha a předsudek)
Jane Austen

Manželství je vždycky sázka do loterie. (Pýcha a předsudek)
Jane Austen