Mermaida Mermaida oblíbené citáty

☰ menu

Co by to bylo za lásku, odejít od někoho, když přijdou těžkosti? Opustit ho, když je na dně? Tak mi řekněte, jestli je to láska!
Fredrik Backman

A anděl plakal bez slz, zlomenými vzlyky. - Stmívání
Stephenie Meyer

„Čím to bylo, že po lásce lidí jsem toužila mnohem víc než po lásce svého vlastního druhu? Snad tím, že byla vrtošivá a vzácná? Duše nabízely lásku a pochopení všem. Netoužila jsem po něčem víc? Láska byla složitá, měla záhadná pravidla; někdo ji dostal zadarmo, jako Jamie, někdo si ji musel vysloužit trpělivostí a dřinou, jako Ian, nebo byla k uzoufání nedosažitelná, jako v Jaredově případě. Nebo je to všechno ještě jednodušší? Co když jde jen o to, že jako lidé umí vášnivě nenávidět, umějí stejně i bezvýhradně a ohnivě a z celého srdce milovat? Sama jsem nevěděla, proč tolik prahnu po lásce, zato teď, když jsem ji měla, mi bylo jasné, že stojí za všechnu tu dřinu a nebezpečí a utrpení, které jsem musela podstoupit. Láska byla všechno.“ (Hostitel - Poutnice)
Stephenie Meyer

Nemůžeme si poručit milovat. Stejně tak není v naší moci někoho přimět, aby nás miloval. Neexistuje na to žádný recept, jen láska sama. Jsme jí vydáni napospas. Nemůžeme vůbec nic dělat. (Levandulový pokoj)
Nina George

Kniha je lékař a zároveň i lék. Stanovuje diagnózu i terapii.
Nina George

V našich životech je tolik tajemství, která nikdy nepoznáme.
Liane Moriarty

Nikdo z nás nemá tušení, jakými všemožnými směry se naše životy mohly ubírat a možná i ubírat měly. Nejspíš je to jen dobře. Některá tajemství by měly zůstat tajemstvím navěky. Můžete se zeptat Pandory.
Liane Moriarty

Ohlížej se nazpět jen tehdy, přináší-li ti to potěšení. (Pýcha a předsudek)
Jane Austen

„Napolo zoufám, napolo doufám.“ (Anna Elliotová)
Jane Austen

Byla Lo, prostě Lo, každé ráno, kdy ve stoje a v jedné punčoše měřila metr padesát. Lolou byla v kalhotách. Dolly jí říkali ve škole. Jako Dolores se podepisovala. V mém objetí byla však vždycky Lolitou.
Vladimir Nabokov

NENÍ SPRAVEDLNOST. JSEM JEN JÁ. (Smrť )
Terry Pratchett

...jsou to hlubiny lidské duše, co nás znepokojuje.
Sylva Lauerová