Lucík_16 Lucík_16 oblíbené citáty

☰ menu

Lidi mě děsí. - Smrt (Zlodějka knih)
Markus Zusak

Pouze dvě věci jsou nekonečné. Vesmír a lidská hloupost. U té první si tím však nejsem tak jist.
Albert Einstein

,,Stačí dobré srdce, a budeš krásný, kdybys měl tvář třeba jako uhel černou. Zlé srdce zohyzdí sebekrásnější obličej ještě víc, než kdyby byl od přírody nehezký.´´ (Na Větrné hůrce)
Emily Brontë

,, K čemu bych byla stvořena, kdybych měla zůstat uzavřena jen sama v sobě? Kdyby všechno ostatní propadlo zkáze a jen on tu zůstal, žila bych i já, kdyby tu ale zůstalo všechno a jen jeho stihl zmar, svět by se mi proměnil v úplnou cizinu - neměla bych tu co dělat!´´ (Na Větrné hůrce)
Emily Brontë

,,Není to člověk a nezaslouží si nejmenší cit. Dala jsem mu srdce, on je vzal, zmučil je k smrti a hodil mi je zpátky. Cítím srdcem, a když mi srdce roztříštil, nejsem schopna mít cit. Nelituji ho, i kdyby celý život pronaříkal.´´ (Na Větrné hůrce)
Emily Brontë

Moje láska k Lintonovi je jako list v lese – čas ji zeslabí, to vím, tak jako v zimě opadají stromy. Ale má láska k Heathcliffovi je jako ty věčné skály pod lesem – ne oku pro radost, ale podstata života. Já jsem Heathcliff, Nelly! (Na Větrné hůrce)
Emily Brontë

Čím dychtivěji kdo naslouchá, tím vynalézavější je jazyk toho, kdo se mu chce vemluvit. (Jana Eyrová)
Charlotte Brontë

Předtuchy jsou podivná věc. Stejně tak jako sympatie, stejně jako znamení. A všechny tři dohromady jsou tajemstvím, ke kterému zatím lidstvo nenalezlo klíč. (Jana Eyrová)
Charlotte Brontë

Vy o mě pochybujete, Jano. – Naprosto. – Vy mi nevěříte? – Ani trochu. (Jana Eyrová)
Charlotte Brontë

Zdá se, že jste ve velkých rozpacích, slečno Eyrová! Nejste sice o moc hezčí než já, ale ty rozpaky vám sluší a mně docela vyhovují, protože mi aspoň nemůžete tak zvědavě upírat oči do obličeje a musíte si prohlížet květiny na koberci. Buďte tedy rozpačitá dál. Mladá dámo, já jsem dnes v družné a sdílné náladě. (Jana Eyrová)
Charlotte Brontë

Mějte dobrou náladu. Dobrá nálada vaše problémy sice nevyřeší, ale naštve tolik lidí kolem, že stojí za to si ji užít.
Jan Werich

Představte si to ticho, kdyby lidé říkali jen to, co vědí.
Karel Čapek

Láska není samozřejmost...
Věra Řeháčková

Nemůžeš si prostě dovolit věřit všemu, co ti lidé napovídají. Když se mi někdy něco nezdá, nevěřím vůbec nikomu. Víš, znám moc dobře lidskou přirozenost.
Agatha Christie

Logika a prozíravost je v moderní detektivce samozřejmost. V ponorce zajisté objevíš spíš zarostlého mariňáka než sloupovou dvoranu s tančícími páry.
Agatha Christie

Přátelství je to nejcennější, co člověk může získat.
Jaroslav Foglar

Být věrný, to znamená stát u svého přítele nejenom tehdy, když je na vrcholku své slávy, když nic nepotřebuje, a když spíše rozdává, ale i tehdy, když se řítí do hlubin neštěstí, pomluv a opovržení!
Jaroslav Foglar