katina katina oblíbené citáty

☰ menu

Výchova dětí je činnost, při níž musíme obětovat čas, abychom ho získali.
Jean-Jacques Rousseau

Nikdy neustupujte, nikdy, nikdy, nikdy, nikdy, v maličkostech ani velkých věcech, o kus ani o kousek, ledaže byste ustoupili cti a dobrému mravu. Nikdy neustupujte před nátlakem, nikdy se nepoddejte zdánlivě zdrcující převaze nepřítele.
Winston S. Churchill

Nemohu nabídnout nic než krev, dřinu, slzy a pot. Čekají nás nejtěžší zkoušky. Máme před sebou mnoho, mnoho dlouhých měsíců bojů a utrpení. Tážete se, jaká je naše politika? Řeknu: Vésti válku na moři, na souši a ve vzduchu s celou mocí a ze všech sil, které nám Bůh může dát. Vésti válku proti obludné tyranii, která nebyla nikdy překonána v ponurém, žalostném seznamu lidských vin.
Winston S. Churchill

Život není to, co chceme, ale to, co máme a vydržíme.
Arnošt Lustig

Mojí chybou a slabinou nejsou moje vášně, ale má neschopnost ovládat je.
Jack Kerouac

Láska způsobuje bolest. Ale taky bolest léčí. Láska prostě bolest je. Láska vám může srdce naplnit, pak zlomit a to zlomené srdce zase vyléčit. Láska je slepá-a láska taky otvírá oči. Z lásky se vám může chtít umřít-ale taky můžete pro lásku chtít žít
Robert Fulghum

Když si zlámeš vaz, když nemáš co jíst, když ti hoří dům, tak to je problém. Všechno ostatní je nepohodlí. Život je nepohodlný. Život je hrbolatý. Nauč se rozlišovat mezi nepohodlím a skutečnými problémy. Dožiješ se vyššího věku. Ano, život je hrbolatý. Ale hrbolek na silnici a hrbolek v prsu, to není totéž. Člověk by se to měl naučit rozlišovat.
Robert Fulghum