ivič ivič oblíbené citáty

☰ menu

Slova dávají křídla dokonce i těm, kteří jsou pošlapáni, zničeni tak, že nelze doufat v uzdravení. (str. 195, Vidořád)
Samantha Shannon

Pravda vypadá z každého úhlu jinak. Historii vymysleli lháři. (str. 283, Vidořád)
Samantha Shannon

Nezapomínejte na smrt - ona na vás taky nezapomíná.
Samantha Shannon

Když mezi vámi lidmi vyprchá láska, říkáte tomu, že pohasl její plamen... Refájcům trvá dlouho, než se plamen rozhoří. Jakmile ale hoří, už nemůže zhasnout.
Samantha Shannon

"Táhni do horoucích pekel" "Já už na jedné z úrovní pekla existuju" "Tak laskavě existuj na nějaké,co je ode mě hodně daleko"
Samantha Shannon

Je mi známo, že ti táhne na čtyřicítku, vypadáš na necelých třicet, chováš se, jako by ti ještě nebylo dvacet a rozumu máš stěží na deset let. Poněvadž to vím, dávám ti vždy zcela přesné a podrobné příkazy. Říkám ti, co máš dělat, kdy to máš dělat a jak. Výsledek je takový, že pravidelně mívám pocit, jako bych mluvil do zdi. - Zaklínač III.
Andrzej Sapkowski

Já nevyhledávám problémy, to problémy vyhledávají mě.
Joanne Rowling

Hvězdy nemusí vždy najít svého geometra. Zahrada nemusí vždy najít zahradníka. Avšak ty vždycky najdeš hvězdy,zahrady i kulaté oblázky u rtů moří, neříkej mi,žes chudý.
Antoine de Saint-Exupéry

„Čo dáva zmysel životu, dáva zmysel i smrti.“
Antoine de Saint-Exupéry

Ukradnete sto tolarů a jste malý zlodějíček. Ukradnete statisíce a víc a jste buď vláda, nebo hrdina.
Terry Pratchett

"Vše, co je v člověku krásné je očima neviditelné."
Antoine de Saint-Exupéry

Je mnohem snažší odpustit tomu, kdo se mýlil, než tomu, kdo měl pravdu.
Joanne Rowling

Jediný sen je silnější, než tisíce skutečností.
J. R. R. Tolkien

Monstra jsou skutečná a duchové také. Žijí uvnitř nás a někdy vyhrávají.
Stephen King

Věřím, že fantazie je silnější než vědění. Že mýty mají větší moc než historie. Že sny jsou mocnější než skutečnost. Že naděje vždy zvítězí nad zkušeností. Že smích je jediným lékem na zármutek. A věřím, že láska je silnější než smrt.
Robert Fulghum

Nikdy neodkládám na zítřek, co lze udělat pozítří.
Oscar Wilde

‚‘Bravo, Marigolde, jako obvykle přesná trefa. Politika, to je za téhle situace něco pro mě. Zpočátku se mi do toho moc nechtělo, říkal jsem si, že čistější bude organizování prostituce a investování do veřejných domů. S politiky jsem už sjednával kšefty a dost jsem jich poznal. Přesvědčil jsem se, že s kurvami je lepší pořízení, poněvadž kurvy mají alespoň nějaké zásady a nějakou čest, Na druhou stranu se z hampejzu nedá tak dobře vládnout jako z radnice. A vládnout by se mi docela chtělo, když ne světu, tak aspoň okresu. Staré přísloví říká: když je nemůžeš porazit, tak se k nim přidej…‘‘ - Bouřková sezóna
Andrzej Sapkowski

I pravila věštkyně zaklínači: "Takovouto dám ti radu: obuj si boty železné a do rukou vezmi hůl železnou. Jdi v botách železných až na světa konec a cestu před sebou holí poklepávej a slzami smáčej. Jdi přes oheň a vodu, nezastavuj se ani neohlížej. A až ochodíš podrážky železné, až obrousíš hůl železnou, až od větru a žáru oči ti vyschnou tak, že ani slzu neuroníš, dojdeš na konec světa a najdeš to, co hledáš a co miluješ. Možná." I vyrazil zaklínač přes oheň a vody, vůbec se neohlížel. Ale nevzal si ani železné boty, ani hůl. Vzal si toliko svůj zaklínačský meč. Neposlouchal slova věštkyně. A dobře udělal, protože to byla mizerná věštkyně."
Andrzej Sapkowski

Být neutrální neznamená být lhostejný a bezcitný. Není třeba zabíjet v sobě city. Stačí v sobě zabít nenávist. - Zaklínač III.
Andrzej Sapkowski

"Pokrok," pronesl důrazně, "bude zaháňat tmu, poněváč k temu pokrok slúží, tak jako prdel k sraní. Bude furt víc a víc světla a nikdo sa už nebude bát tmy ani Zla, co se v něj skrývá. Přijde taký den, že už na Zlo nikdo nebude věřit. Ale vždycky někde ostane tma a v něj Zlo. Vždycky budu kdesi číhat tesáky a drápy. A vždycky budu potřební zaklínači." - Zaklínač VII.
Andrzej Sapkowski

Existuje snad jediné stvoření, jehož výraz by mohl působit ustaraněji než jejich tváře. Holub, který by se doslechl, že svatý Václav sestoupil ze svého podstavce a v nejbližším obchodě se zbraněmi si koupil brokovnici a zásobu nábojů na pernatou zvěř.
Terry Pratchett

Život občas stojí za houby. Ale víš, co mě drží nad vodou? Chvíle kdy zrovna za houby nestojí. -Christina (Aliance)
Veronica Roth

Oheň, který hoří tak jasným plamenem, nemůže planout dlouho.
Veronica Roth

Nejde o to, ničeho se nebát. To ani není možný. Jde o to, naučit se svůj strach ovládat a nenechat ho rozhodovat za sebe. - Divergence
Veronica Roth

Lidský rozum si dokáže ospravedlnit jakékoliv zlo. (Divergence)
Veronica Roth

Pro dívku, která čte při baterce, vidí draky v oblacích, nejlépe se cítí ve světech, které nikdy neexistovaly, a ví, že magie je skutečná. Pro dívku, která sní. Pro tebe
Meagan Spooner

Zrcadla mají tu nemilou vlastnost, že říkají pravdu. - Cinder
Marissa Meyer

Shodou okolností, pane Šprýme, někdy jsem schopna uvěřit až šesti nemožnostem denně, a to ještě před snídaní. – Catherine (Bez srdce)
Marissa Meyer

Je snadnější přesvědčit druhé, že jste krásná, když o tom přesvědčíte i sama sebe. - Cinder
Marissa Meyer

Je nebezpečné něčemu nevěřit jenom proto, že tě to děsí. - Bez srdce
Marissa Meyer

Ale naděje dělá nemožné možným. - Bez srdce
Marissa Meyer

,,Já posoudím, jestli umíráš nebo ne, a až k tomu dojde, ujišťuju tě, že dostaneš polibek, který bude stát za to. Ale teď musíš vstát." - Thorne (Cress)
Marissa Meyer

To, co považujeme za svou největší slabinu, může být naší největší silou.
Sarah J. Maas

Přinesla jsi čokoládu - co se mě týká, jsi můj nový oblíbenec.
Sarah J. Maas

Knihovny byly plné myšlenek - možná nejnebezpečnějších a nejmocnějších ze všech zbraní.
Sarah J. Maas

Na hvězdy, které naslouchají a na sny, které se plní.
Sarah J. Maas

Nenech to světlo v sobě pohasnout.
Sarah J. Maas

Když se naučíš snášet bolest, dokážeš přežít cokoli. Někteří lidé se naučí ji přijmout - a milovat. Někteří ji snáší tak, že se utápějí v žalu nebo se přinutí zapomenout. Další ji nahradí zlobou.
Sarah J. Maas

Druhé místo je jen příjemnější název pro prvního poraženého.
Sarah J. Maas

Dokážu velmi dobře přežívat o samotě - když mám něco dobrého ke čtení.
Sarah J. Maas