fuki444 fuki444 oblíbené citáty

☰ menu

Ten zábavoholismus. Ta významofobie. Starouš George Orwell to pochopil obráceně. Velký bratr se nedívá. Zpíva a tančí. Vytahuje králíky z klobouku. Velký bratr má napilno, aby si po každou chvilku, co jste vzhůru, udržel vaši pozornost. Dáva si záležet, abyste se vždycky bavili. Chce mít jistotu, že jste patřičně pohlceni. Chce mít jistotu, že vaše představivost chřadne. Až bude stejně nepoužitelná jako slepé střevo. Dáva si záležet, aby vaše pozornost byla stále vyplňována. A tohle krmení je horší než pozorování. Když vás svět neustále naplňuje, už si nikdo nemusíte lámat hlavu s tím, co je ve vašem mozku. Když představivost všech atrofuje, nikdo už nikdy nebude pro svět hrozbou. (Ukolébavka)
Chuck Palahniuk

Nemít co ztratit, to je nové bohatství.
Chuck Palahniuk

Měřítkem naší lidskosti je, jak zacházíme se zvířaty. Zvířata se rychle stávají posledními skutečnými oběťmi. Jedinými otroky a jedinou kořistí. Podle zvířat definujeme člověka. Bez zvířat by nebylo lidstva ani lidskosti. Bez zvířat bude lidstvo, ale ne lidství. (Strašidla)
Chuck Palahniuk

Ale co když existují i věci, které nevidíme? Ne věci, ale co ty věci znamenají? Nevidíš, co znamenají, musíš je znát - a to znamená, že musíš znát ješte jiné věci. A jak víš, jak jsou jednotlivé věci důležité ve srovnání s ostatními? Zvlášť když znáš dvě věci, které stojí ve vzájemném protikladu. A přemíšlíš o třetí. A když známe význam nějaké věci, můžeme říct, že ho opravdu známe? Můžeme to říkat i sami o sobě? Tohle vůbec nechápu.
Chuck Palahniuk

Co je tak strašný, Jeannie? Země. Smog, vraždy, otravenej vzduch, otrávená voda, nenávist, beznaděj, všechno. Jediný, co je na Zemi krásný, jsou zvířata, a ty jsou teď vybíjená, a kromě krys a závodních koní brzo všechny vymřou.
Charles Bukowski

Dnes se všichni starají o svoje osobní zóny bezpečí, lidi nechtějí být konfrontování, nechtějí objevovat, jak silní ve skutečnosti jsou. A nikdy na to nepřijdou, pokud se budou pořád dožadovat bezpečí a pohodlí.
Chuck Palahniuk

"Všichni umřeme." Povídá: "Cílem není žít věčně, cílem je vytvořit něco, co věčně žít bude."
Chuck Palahniuk

Ať nikdy nejsem kompletní. Ať nikdy nejsem spokojený. Ať nikdy nejsem dokonalý. Vysvoboď mě, Tylere, od dokonalosti a kompletnosti. (Klub rváčů)
Chuck Palahniuk

Nevěř tomu, čemu nerozumíš, ale nezavrhuj, cos neprozkoumal.
Karel Čapek

Bože, jak jednoduchý recept na šťastný život: To, co děláme, dělat z lásky k věci.
Karel Čapek

Do duše se ti nedostanou. Jestli cítíš, že zůstat lidský stojí za to, i když to nemůže mít vůbec žádný konktrétní výsledek, tak jsi je porazil. (1984)
Eric Arthur Blair

Říká se tomu thoughtcrime, zločin závadného myšlení. (1948)
Eric Arthur Blair

Pokud nenávidíte násilí a nevěříte politice, zbývá vám jediný lék: vzdělání.
Eric Arthur Blair

Buď je svět dobrý, a pak nemůžeme nic ztratit, anebo špatný, a pak naň nasrat - a tím stane se dobrým teprv.
Ladislav Klíma

Lidstvo má přehnaný představy o všem: o svejch hrdinech, o svejch nepřátelích i o svý důležitosti.
Charles Bukowski