Dracik11 Dracik11 oblíbené citáty

☰ menu

Nemysli na to,“ poradila mu. „Nic s tím nenaděláš a budeš se jen cítit hůř. Žij přítomností, pamatuj si minulost a neboj se budoucnosti, protože ta neexistuje a nikdy ani existovat nebude. Je pouze teď. (Eldest - Safira)
Christopher Paolini

Krátit si den rozjímáním o všem zlém, co by se nám mohlo přihodit, znamená otravovat si štěstí, které už máme. (Brisingr - Safira)
Christopher Paolini

Jak mám vědět, které náboženství je to pravé? uvažoval, jenom to, že někdo vyznává jistou víru, ještě nemusí nutně znamenat, že je to ta správná cesta… Možná žádné náboženství neobsahuje všechny pravdy světa. Možná každé náboženství zahrnuje pouze útržky pravdy a naší povinností je ty úlomky rozpoznat a spojit je dohromady. Nebo možná mají pravdu elfové a neexistují žádní bohové. Ale jak mohu vědět něco takového s jistotou? (Brisingr)
Christopher Paolini

Co se má stát, to se stane a sebevětší strach nebo úzkost to nezmění. (Inheritance - Nasuada)
Christopher Paolini

"Mají pravdu pane zaklínači... Hanebný svět nás obklopuje, to však neznamená, že musíme být ještě hanebnější..."
Andrzej Sapkowski

"Pletl jsem si vesmír s hvězdami odrážejícími se na vodní hladině" - Čas opovržení
Andrzej Sapkowski

Tři prsteny pro krále elfů pod nebem, Sedm vládcům trpaslíků v síních z kamene, Devět mužům: každý je k smrti odsouzen, Jeden pro temného pána, jenž dlí na trůně v zemi Mordor, kde se snoubí šero se šerem. Jeden prsten vládne všem, Jeden jim všem káže, Jeden všechny přivede, do temnoty sváže v zemi Mordor, kde se snoubí šero se šerem. (Pán prstenů)
J. R. R. Tolkien

Ne každé zlato třpytívá se, ne každý kdo bloudí je ztracený. Stáří, když silné je, neohýbá se. Mráz nespálí hluboké kořeny. Z popela oheň znovu vzplane, ze stínů světlo vzejde náhle, až zkují ostří polámané, nekorunovaný zase bude králem.
J. R. R. Tolkien

Väčšmi nám ide o to, aby sme vyzerali hrdinsky, než aby sme sa rozhodli správne. (Will Parry - Temné hmoty)
Philip Pullman

Všichni jsme podřízení svému osudu. Ale musíme se chovat, jako by tomu tak nebylo, jinak bychom zemřeli zoufalstvím.
Philip Pullman

Tady platí klasická rovnice: Vědění = síla = energie = hmota = množství. Skutečně dobré knihkupectví není vlastně nic jiného než vylepšená černá díra, která umí číst.
Terry Pratchett

Utrhl jsem květinu a zvadla mi. Chytil jsem motýla a umřel mi v dlaních. Pochopil jsem, že krásných věcí se lze dotýkat jen srdcem.
John Lennon

Spousta těch, co žijí, zaslouží smrt. A někdo umírá a zasluhuje život. Můžeš mu ho dát? Potom nevynášej příliš horlivě rozsudky smrti. Protože ani ti nejmoudřejší nedohlédnou do všech konců.
J. R. R. Tolkien

Ukradnete sto tolarů a jste malý zlodějíček. Ukradnete statisíce a víc a jste buď vláda, nebo hrdina.
Terry Pratchett

Až ti bude v životě nejhůř, otoč se ke slunci a všechny stíny padnou za tebe.
John Lennon

Žít, to je nejvzácnější věc na světě, neboť většina lidí jenom existuje.
Oscar Wilde

Čtenář prožije tisíc životů, než zemře. Člověk, jenž nikdy nečte, prožije jen jeden.
George R. R. Martin

Věřím, že fantazie je silnější než vědění. Že mýty mají větší moc než historie. Že sny jsou mocnější než skutečnost. Že naděje vždy zvítězí nad zkušeností. Že smích je jediným lékem na zármutek. A věřím, že láska je silnější než smrt.
Robert Fulghum