Casio_cz Casio_cz oblíbené citáty

☰ menu

Štěstí je vždycky včera nebo zítra, ale nikdy dneska. Nemůže být, protože nakonec je to jen iluze - a iluze vypadají skutečné jen z dálky.
George R. R. Martin

Náš obyčej je ale starší. Žilami Starků proudí krev Prvních lidí a držíme se víry, že člověk, který vynese rozsudek smrti, by sám měl tít mečem. Když vezmeš jinému člověku život, jsi povinován pohlédnout mu do očí a vyslechnout si jeho poslední slova. A pokud nejsi schopen udělat to, pak si ten člověk možná ani nezasluhuje zemřít.
George R. R. Martin

Máš štěstí. Velké štěstí. Venku hrozně lžou, lásko. Předvedou ti hloupý, zářivý sen a řeknou ti, abys mu věřila a honila se za ním, a řeknou ti, že pro tebe, pro každého se někdo najde. Ale je to všechno omyl. Vesmír není spravedlivý, nikdy nebyl, tak proč to říkají? Honíš se za přízrakem a prohraješ, a oni ti řeknou, že příště to bude lepší, jenže není, nikdy není. Nikdo nikdy toho snu nedosáhne, jenom se obelhávají, klamou se, aby mu mohli dál věřit. Je to prostě jenom snůška lží, zoufalí lidé je říkají jeden druhému a doufají, že se vzájemně přesvědčí. ... Ze všech chytrých a krutých lží, které ti namluví, je nejkrutější ta, které se říká láska.
George R. R. Martin

Láska je jed. Sladký jed, to ano, ale přesto zabíjí.
George R. R. Martin

"Může člověk vůbec být statečný, když má z něčeho strach?" "To je jediná chvíle, kdy může být statečný."
George R. R. Martin

Ty ses ve vězení prostě musel skamarádit s nějakým bláznem, co? To jsi prostě nemohl počítat dlaždice nebo si ochočit myš, jako to dělají normální vězni?
Judith Rumelt

Nikdy tě nesmí opustit naděje, protože dokud udržuješ naději naživu, ona zase udržuje naživu tebe. - Město ztracených duší
Judith Rumelt

Říká se, že válka je nejlepší přítel smrti, ale já to vidím jinak. Pro mě je válka jako nový šéf, který od vás očekává nemožné.
Markus Zusak

Církev lidem vtloukala do hlavy, že jakmile je něco svaté, je třeba tomu cpát peníze. (Pilíře země)
Ken Follett

Přátelství se zrodí v tu chvíli, kdy jedna osoba řekne druhé: "Cože? Ty taky? A já myslel, že jsem jediný!"
Clive Staples Lewis

Čtenář prožije tisíc životů, než zemře. Člověk, jenž nikdy nečte, prožije jen jeden.
George R. R. Martin

Mějte dobrou náladu. Dobrá nálada vaše problémy sice nevyřeší, ale naštve tolik lidí kolem, že stojí za to si ji užít.
Jan Werich

Když mi bylo pět, maminka mi řekla, že klíčem k životu je štěstí. Když jsem přišel do školy, zeptali se mě, co chci být, až vyrostu. Napsal jsem "šťastný". Řekli mi, že nerozumím zadání. Já jim řekl, že oni nerozumí životu.
John Lennon

Žít, to je nejvzácnější věc na světě, neboť většina lidí jenom existuje.
Oscar Wilde

Představte si to ticho, kdyby lidé říkali jen to, co vědí.
Karel Čapek