Blíženec Blíženec oblíbené citáty

☰ menu

Naše nesmrtelnost spočívá v naší nezničitelný touze žít, tak jak chcem my a ne někdo jinej, radši s milionem pochybností, jestli je to dobře, tak jak to chcem, než bez jediný pochybnosti, ale podle představ nějakýho vejtahy. (Zdivočelá země)
Jiří Stránský

Utrhl jsem květinu a zvadla mi. Chytil jsem motýla a umřel mi v dlaních. Pochopil jsem, že krásných věcí se lze dotýkat jen srdcem.
John Lennon

Netrhejte motýlům křídla, vždyť oni pak pláčou. Nešlapte po kytkách, vždyť kytky tak krásně voní. Nezabíjejte lásku, vždyť láska je křehká jako ty kytky, a hlavně nezabíjejte lidi, vždyť lidi se milují.
John Lennon

Až ti bude v životě nejhůř, otoč se ke slunci a všechny stíny padnou za tebe.
John Lennon

Kdožpak budete kralovat po mně, ozdobeni korunou královskou, pomněte, že i já jsem kraloval před vámi a že jsem obrácen v prach a v hlínu červů. Podobně i vy upadnete v nic, přecházejíce jako stín a jako květ polní. Co je platna urozenost aneb hojnost věcí, není-li přidáno čisté svědomí s pravou vírou.
Karel IV. Lucemburský

Čtenář prožije tisíc životů, než zemře. Člověk, jenž nikdy nečte, prožije jen jeden.
George R. R. Martin

Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl a je, tak má být to, co je a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.
Jan Werich

Čeština je krásná řeč. Ona má obrovskou plejádu slov pro obyčejný věci. Třeba kulaťoučké jablíčko. To neřeknete jinou řečí. Angličan musí říct “a litte round apple“, malé kulaté jablko…. Tomu přece chybí barva i vůně.
Jan Werich

Kniha bez příběhu je jako člověk bez duše.
Stephen King

Stáváš se navždy zodpovědným za to, cos k sobě připoutal.
Antoine de Saint-Exupéry

Rána bičem působí modřinu, ale rána jazykem drtí kosti.
Edgar Allan Poe

Člověk je sám i mezi lidmi.
Antoine de Saint-Exupéry

Dobré knihy neprozradí všechna svá tajemství najednou.
Stephen King

Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je, kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá, na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
Jan Werich

Na světě nejsou nejkrásnější věci, ale okamžiky.
Karel Čapek

Ne všichni, kdo bloudí, jsou ztraceni.
J. R. R. Tolkien