adelka.zurkova adelka.zurkova oblíbené citáty

☰ menu

Před očima mi pochodovaly hroby. A v nich lidi. Nepříjemný okamžik..nepříjemný tak silně, že jsem si ho spletl se skutečností.
Jáchym Topol

Existuje teorie, která tvrdí, že kdyby jednou někdo přišel na to, k čemu vesmír je a proč tu je, vesmír by okamžitě zmizel a jeho místo by zaujalo něco ještě mnohem bizarnějšího a nevysvětlitelnějšího. Existuje jiná teorie, která tvrdí, že už se to stalo.
Douglas Adams

Všechno, co vidíte, slyšíte nebo jakýmkoliv způsobem vnímáte, je charakteristické pro vás. Vy si vytváříte vesmír podle toho, jak ho vnímáte, takže všechno ve vesmíru, co vnímáte, je charakteristické pro vás.
Douglas Adams

Nešlo mi o smysl toho všeho. Chtěl jsem jenom vědět, jak žít. Když člověk třeba objeví, jak žít, pozná zároveň, jaký to má všechno smysl.
Ernest Hemingway

Vzdejte se koupele, až začnete nejvíce smrdět a obyčejná horká sprcha pak bude lepší než výlet do Sonomy na detoxikační bahenní klystýr.
Chuck Palahniuk

Tajemství šťastného konce spočívá ve volně toho pravého okamžiku, kdy má opona jít dolů. Okamžit po štěstí, pak se všechno pokazí, a znova.
Chuck Palahniuk

Narodili jsme se k utrpení. Pokud se s tímhle dokážete smířit, dokážete se smířit s čímkoli, co se na světe děje. To je ta ironie. Když tohle přijmete, už nikdy nebudete trpět.
Chuck Palahniuk

Narodit se je jako vejít do domu. Zamknout se v domě bez oken. A jakmile jste v domě dost dlouho, zapomenete, jak to venku vypadalo. Bez zrcadla zapomenete i vlastní podobu.
Chuck Palahniuk

Když něco opravdu chceš, celý vesmír se spojí, abys to mohl uskutečnit.
Paulo Coelho