Hotovson Hotovson komentáře u částí děl

☰ menu

Vrah jsi ty!

Pěkná povídka.

Akorát jedna poznámka. Vážně tu musí bejt v anotaci výtah celý povídky a tudíž vyzrazení všeho podstatnýho? To už tam rovnou můžem připsat, že je zbytečný povídku číst, stačí si přečíst zdejší anotaci.

16.02.2023 5 z 5


Podlouhlá bedna

Konec dost překvapivej, takže z postupně budovaný atmosféry strachu a napětí, kdy člověk očekáva, co z bedny vyskočí je to vlastně dost smutná povídka.

16.02.2023 5 z 5


Pekelný kocour

Tak ten konec to teda vyšperkoval!

04.10.2022 5 z 5


Maturitní odpoledne

Za mě spokojenost. Bylo to tak krátký, že víc se tam nemohlo vejít, a je to asi dobře, proč to zbytečně prodlužovat. I tak to mělo pro mě dostačující efekt, když i v tak kraťoučkej povídce jsem si uvědomil až ke konci, co že se to děje.

Kdyby to King chtěl prodloužit a tohle bych bral jako první kapitolu, tak by z toho zase vylezlo 1000 stran :D

02.10.2022 4 z 5


Odpočívadlo

Vyšumělo to tak nějak do ztracena...škoda, určitě se z toho dalo vymáčknout víc, i za cenu delší povídky než těch 20 stránek.

30.09.2022 3 z 5


Harveyho sen

Nebylo to špatný, kdyby se to stalo mně, tak je to taková noční můra, ale tady je to jenom povídka a navíc mam takovej pocit, jako že už jsem něco podobnýho někde čet nebo viděl ve filmu, čimž teda nechci říct, že by King někoho kopíroval, spíš naopak.

30.09.2022 3 z 5


Utíkej, Káčo, utíkej

Ze začátku jsem se bál, že to bude stejná nuda jako první povídka (Willa), taky to k tomu směřovalo, ale nakonec SK udělal dost prudkou zatáčku a to bylo jedině dobře. Absolutně nečekanej zvrat (v povídce?!). Paráda.

27.09.2022 5 z 5


Willa

Sorry jako Stephene Kingu, ale tuto bylo o ničem a nic se tam nestalo. V půlce jsem pochopil, o co běží, ale že by to mělo bejt nějak zajímavý, tak to ani omylem. Je to nuda. Navíc vlci na člověka neútočí, možná v hororu a to se tu nestalo.

27.09.2022 3 z 5


Majestátní Brooklyn

Podle Kinga to má navazovat na předcházející esej o baseballu Udrž hlavu, ale nějak jsem to celý nepochopil a příde mi to zbytečný, ale odpad jsem ještě nedal a zrovna u Kinga s tim nechci začínat, určitě se najdou větší sračky.

17.06.2022 1 z 5


Udrž hlavu

Já mam baseball celkem rád a kupodivu mi i baví ho sledovat, ale chápu, že někomu koho nebaví a nezná pravidla musela tuta povídka připadat jako totální peklo. I když je to vlastně esej, jak nám sám autor sděluje. V poznámkách na konci je i popsáno, jak to celý vzniklo. Já sám mam pak hroznou slabost pro sportovní filmy o různejch sportovních zázracích, bez ohledu na to, o jakej sport se jedná (mam rád skoro každej - v tom mam výhodu - nebo ne?) a tady je nám jeden takovej menší zázrak z dětský baseballový ligy přiblížen. Mě to bavilo, i když teda moc nechápu, co to dělá v tejhle sbírce.

17.06.2022 4 z 5


Poslední Umneyho případ / Umneyho poslední případ

Paráda! Moc se mi to líbilo. Tady to bylo jako z Chandlera, i když pak se povídka začla ubírat kingovskym směrem. Konec byl super. Zbytek si čtenář domyslí :)

17.06.2022 5 z 5


Pátá čtvrtina

Mně se povídka dost líbila, pomalu jak z Chandlera, až na to, že tady asi ten hodnej nebude nikdo. Je škoda, že je to jenom povídka, určitě by se z toho dala udělat celá knížka, když by to pokračovalo a něco bylo i předtim, byla by to skvělá akčňárna, takhle to spíš vypadá, že z knížky vypadla jedna kapitola.

16.06.2022 5 z 5


Lituji, voláte správně

Paráda, miluju tyhle časový smyčky zdánlivě dělající v příběhu hokej. Něco podobnýho bylo myslim v Lynchovo Mullholland Drive, kdy se takřka normální film na konci vymknul z kloubů :D

15.06.2022 5 z 5


Můj hezký poník

Bylo to nějaký moc filosofický. Tady mi King nachytal. Furt sem očekával, kdy se tam objeví nějaká nestvůra nebo monstrum, třeba zubatej poník a ono nic.

14.06.2022 3 z 5


Období dešťů

Další bizár - ropuchy pršící z jasnýho nebe jednou za sedm let. Ale nebyly to obyčejné ropuchy, milé děti, byly to ropuchy, co se zrodily v páně Kingově mysli...:D

14.06.2022 4 z 5


Porod

Sice je to z roku 1989 a vlastně nevim, kdo se zombíkama přišel první, ale teď je toho všude tolik (i když ten hlavní boom už asi pominul), že mi nemilí nemrtví začli lézt krkem, fakt to nemusim a neni to z důvodu, že by to bylo hnusný, ale prostě toho bylo moc. Tady aspoň bylo vtipný, jak se s tim vypořádala Maddie, která se nikdy s ničim nevypořádala, dávno předtim, než chlapi začli organizovat domobranu.

14.06.2022 3 z 5


Prst

Parádní povídka! Sice dost bizár, ale já se u toho bavil a kupodivu mi to nepřišlo ani tak odporný :D

King má skvělý přirovnání: Prst se článek za článkem stahoval do výlevky, jako nákladní vlak, který zajíždí do tunelu.

...vylézal z výlevky jako kobra z koše zaříkávače hadů.

Do mísy ukápla jediná kapka a pak se mu začal penis v ruce scvrkávat a zalézat do dlaně jako želva hledající úkryt v krunýři.

11.06.2022 5 z 5


Věnování

Tohle bylo jako dost nechutný, nešlo to pořešit nějak jinak??? Ještě že jsem to nečet po jídle, docela se mi navalilo. A ani celkově se mi povídka moc nelíbila.

10.06.2022 3 z 5


Zuby

Super zuby, taky jsem jedny takový v devadesátkách měl, děsná píčovina, ale naštěstí fungovaly, jak měly a nebyly kovový :D

10.06.2022 5 z 5


Přerůstá vás

Na tak krátkou povídku tam bylo moc postav ve velkym časovym rozpětí, takže jsem stačil mít v tom hokej a ten konec taky nebyl nic moc nebo jsem to jenom dobře nepochopil?

10.06.2022 2 z 5