Zlomek Zlomek komentáře u knih

☰ menu

Stanice na obzoru Stanice na obzoru Erich Maria Remarque (p)

mám rád Remarqua, je to můj nejoblíbenější spisovatel.. přečetl jsem skoro celou jeho tvorbu.. nicméně tato kniha mě moc nenadchla, trošku se v tom mladý autor pleskal, vůbec jsem nepochopil děj... ani postoj Kaie vůči třem ženám, se kterými si očividně nevěděl rady, na můj vkus tam bylo až moc tajemna a úvah o životě, tak trošku na cvokhaus.. mladý, očividně přitažlivý a žádoucí Kai byl nejspíš "jiný":-)), protože jsem celou dobu čekal, se kterou nakonec skončí v posteli, ale ono nic, nic a nic..
špičkový hráč v Casinu, špičkový závodník na dráze, neodolatelný u žen..Kai byl takový německý James Bond, agent nul-nul-sieben

15.12.2020 3 z 5


Jiskra života Jiskra života Erich Maria Remarque (p)

než jsem začal tuhle knihu číst, několikrát jsem ji vrátil do knihovny, vůbec se mi do ní nechtělo, nicméně po několika pokusech se jí jednou pro vždy zbavit:-)) jsem ji nakonec dal šanci..
život z minuty na minutu, všudy přítomná smrt, apatie vůči životu..
ten.. kdo si tímto utrpením prošel a přežil a byl schopen se vrátit do "normálního" života, před tím se hluboce klaním..
já bych tam nepřežil ani měsíc, co měsíc, ani týden..
opravdu surové počtení plné hrůz a zvěrstva páchaného na člověku.
kdo má slabší povahu, nedoporučuji číst, kdo obdivuje nácky, tomu bych to dal jako povinnou četbu.

08.12.2020 5 z 5


Čas žít, čas umírat Čas žít, čas umírat Erich Maria Remarque (p)

Začátek vlažnější, nebylo poznat kdo je a kdo není hlavním hrdinou, po pravdě řečeno si z těch 50 prvních stran moc nepamatuji, ale pak to přišlo, úplně mě to pohltilo a dostalo.
Každý by si měl tuto knihu přečíst, nyní v době Covidu19 obzvláště, aby lidi pochopili, že se máme jako prasata v žitě. Konec knihy mě nepřekvapil, tak nějak jsem očekával, že to tak dopadne. Nicméně i pak jsem další 2 hodiny čuměl do zdi a nic do mě nebylo:-)).
Za poslední půl rok jsem přečetl 9 knih od Remarqua, ale tuto hodnotím jako jednu z nejlepších.
Už se těším na další.

27.11.2020 5 z 5