zdenek5300 zdenek5300 komentáře u knih

☰ menu

Zápisník smrti 1 Zápisník smrti 1 Tsugumi Ohba

Člověk jehož jméno je zapsáno v tomto zápisníku zemře když jsem tohle slyšel poprvé tak se mě zmocnili dva pocity zaprvé nadšení a za druhé strach jak tohle někdo může tohle napsat dobře a uvěřitelné , ale a to si nedělám srandu hned u prvních 10 stránek ze mě všechny obavy spadli a já si uvědomil že jsem právě našel ten nejlepší komiks všech dob lepší než watchmani , návrat temného rytíře i swamp thinga i smrti Gwen ve Spidermanovi . Je super že hned ze začátku sledujeme Lighta Jagamiho a všechny jeho problémů se současným světem jako například když vidíme jak v televizi hlásí nové zločiny a i když v Light vs L fandíte L tak Lighta chápete a víte proč dělá to co dělá takže to že L v prvním dílu hraje druhé housle jen vítám a v kontextu série je krásně vidět jak se s nadějného studenta Lighta stává psychopat což jen ukazuje jak se Lightovy zůži oči takže za mně 10/10 .

30.07.2022


Daredevil: Muž beze strachu: Omnibus: Kniha druhá Daredevil: Muž beze strachu: Omnibus: Kniha druhá Brian Michael Bendis

Druhý omnibus od Bendisovu Daredevila
je úžasný , ale první kniha mi přišla o něco málo lepší . Vůbec nechci dvojku kritizovat je opravdu mnoho úžasných scén . Kresba je pořád skvělá a doslova z toho sála deprase . I když je tam spousta dialogů , ale nenechte se tím odradit . Konverzačky dobře ba dokonce skvěle ubíhají. Postavy hlavní i vedlejší jsou dokonale napsané jasných 5 *.

21.10.2021 5 z 5


Daredevil: Muž beze strachu!: Omnibus: Kniha první Daredevil: Muž beze strachu!: Omnibus: Kniha první Brian Michael Bendis

Daredevil jsem si kvůli Bendisově éře dost oblíbil . Už z první věty je nad slunce jasné ,zě tenhle omnibus jsem si strašně užil . Co k tomu ještě dál říct ? Maleevova kresba se zrovna na Daredevil hodí . Krásně vystihuje depresi tohohle komiksu a celkově hell's kitchen . Bendisovu scénáři není co vytknout . Je tu ve vrcholné formě tady je ten Bendis co psal užasné konverzačky a suprové charaktery a tady to je jedno z nejlepších děl Bendise z jeho vrcholu . A barvy jsou úžasné . 5*.

20.10.2021 5 z 5


Vyhlazovací stroje Vyhlazovací stroje Bryan Hitch

Z tohohle komiksu mám hodně rozpačitý pocit . Na jednu stranu ten scénář he průměrný akčňák kdy kde liga proti mocnému soupeři a jedinou možností je dát mu po ehm ... ústech . Cos mi ňejak Nevadí a na opak si myslím že o tom liga spravedlnosti má být. Ale ke scénáři mám par výhrad.
Za prvé : vývoj charakterů je skoro nulový ( charaktery jsou společně s příběhem a akcí to o co mi v komiksu jde před vším . Bryan Hitch jede spiš na akci než na co jiného .
2. Hitch má podle mě nějakou potřebu občas nepsat normální akčnák a chce si hrát si na Alana Moora a psat filozofický príběh což mi k lize spravedlnosti moc nesedí ale to by nebyl problém kdybi mu to jako moorovy šlo , ale zase tak mu to nejde ,ale to je ten nejmenší problém.
3. Pokud se na to podíváte a uvidíte IDEÁLNÍ START PRO NOVÉ ČTENÁŘE tak tomu nevěřte. furt se tam řeší ten nový superman což je věc který se nakousla v finále new 52 justice league od geoff johnse která tu vychází ( hóóódně pomalu možná tu zbytek už nikdy nevýjde kdo ví ) darkseid war. Pokračuje do znovuzrození Lois and Clark a supermana ( superman action comics ) Které v češtině nevychází ze znovuzrození a to mi chcete trvrdit že je to pro NOVÉ ČTENÁŘE hmmm... kdyby to všude nepsali tak to chápu a ono by to nebylo tak těžké napravit kdyby do zadu dali něco jako stalo se .
Takže v tomto případě bych vahal mezi 2 a 3 * , ale kůli kresba která je skvělá . A proto dávám 3 * .

18.08.2021 3 z 5


Batman: Návrat temného rytíře Batman: Návrat temného rytíře Frank Miller

Když se kouknete snad na všechny žebříčky batman komiksů tak návrat je na prvním místě ( jako ten nejlepší) s čimš musím souhlasit snénář Franka Milara je proste 5* . Kresba je docela netypická , ale me se líbí , ale chápu že nemusí někomu sednout . Další věc kterou Musím zmínit je ze na některých stránkach jsou paneli z televize který ze začatku můžou vivádět a
z děje ale pak pochopite ze jsou pro príbeh hodně důleži
té . I když to co v roce1986 znamenalo revoluci jsou dnes docela bězné je to pořád určitě nejlepší komiks a Batmanem .

18.08.2021


Batman: Můj Temný princ Batman: Můj Temný princ Enrico Marini

Marini napsal pohodový akčnák který má vše co by měl dobrý Batman mýt v tomto případě bych dal 3,5 *, ale komiks zvedá užasná kresba a krvácký formát který je velky a v pevné vazbě . Ale jak říkám skvělá detektivní stránka , záporák a hlave kresba 85 % = 5*

18.08.2021 5 z 5