Ybodizer Ybodizer komentáře u knih

☰ menu

Klub 27: Navždy mladí Klub 27: Navždy mladí Jana Kománková

Čekal jsem od této knihy trochu víc. V podstatě jen krátká autobiografie umělců, které spojuje toto magické číslo. Chybí mi zde více očí, více filosofie. Zklamaly mě fotografie, editor je zřejmě stahoval v jpg. Vím, že je těžké napsat pořádnou knihu. Třeba příště.

17.03.2022 1 z 5


Pravda - Nepříjemně upřímná kniha o vztazích Pravda - Nepříjemně upřímná kniha o vztazích Neil Strauss

Tato kniha Vám upřímně pomůže lépe pochopit mezilidské vztahy. Doporučuji.

17.03.2022 5 z 5


Dlouhá trnitá cesta z pekla Dlouhá trnitá cesta z pekla Neil Strauss

Co k tomu dodat? Manson je bohém. Poskrvrněná vyvolená bytost vědoma si sama sebe, která se nijak neobaluje. Líbí se mi jak po boku pickupera Neila Strausse odtajňuje své temné stránky a drsné životní momenty. U některých pasáží jsem litoval, že v nich nejsem. Některé jsou nepříjemné.

17.03.2022 5 z 5


Řeč těla a umění komunikace Řeč těla a umění komunikace Jaroslav Pech

Dozvěděl jsem se něco o asertivitě a osobnostech člověka. Chybí mi více ukázek z praxe orientovaných především na moderní dobu.

17.03.2022 2 z 5


Důmyslné umění, jak mít všechno u pr**le Důmyslné umění, jak mít všechno u pr**le Mark Manson

Právě jsem dočetl tuto knihu s velmi originálním a přitom zcela jednoduchým a prostým názvem "Jak mít všechno u prdele" od Mansona. Když jsem poprvý uviděl její obal, říkal jsem si "že by to byl bratr Marylin Mansona?". Trochu jsem zaváhal a řekl si, že nejspíš ne. Že to je určitě další kniha od nejakýho intelektuála s rovnýma brejlema, kterej rád dělá chytrýho a rozdává tuctový rady pro tuctový lidi jak duševně zbohatnout. Designově na mě působila stejně nudně a obyčejně, jako její název. Podstatou ale je, že v tomto případě zcela jasně platí rčení "nesuď knihu podle obalu" protože by mě ani ve snu nenapadlo, že mě někdy nějaká kniha dokáže takhle rozesmát. To co předurčuje její jednoduchej a nudnej obal je ve skutečnosti něco jako obrácená vazba. A tahle kniha má kurevsky pevnou vazbu a kurevsky pevnej obsah. Zaujaly mně osobní příběhy autora, který nemá strach udělat si ostudu. Občas jsem mu ty příběhy moc nevěřil, protože mi přijdou moc obyčejné, na to jak neobyčejná je celá tahle kniha. Například scénka v ředitelně, kterou najdete skoro v každý béčkový komedii pro teenagery po přelomu milénia. V průběhu jejího čtení nastalo v mém životě poměrně dost zvratů. Dřív bych se doslova roztrhal a shořel bych z vlastní emoční exploze. Tentokrát jsem měl u prdele. Odstavce se vám příjemně nasáknou na mozek tak, že vše automaticky pochopíte, což je zároveň trochu děsivé. Dávám sedm bodů z deseti.

05.09.2021 4 z 5