Pravda - Nepříjemně upřímná kniha o vztazích

Pravda - Nepříjemně upřímná kniha o vztazích https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/345694/bmid_pravda-RYE-345694.jpg 4 27 8

V knize Pravda se Strauss pouští do zatím nejobtížnějšího tématu: partnerských vztahů. A během této divoké a nadmíru zábavné cesty se snaží najít odpovědi na otázky, které si muži i ženy pokládají každý den: Je přirozené být celý život věrný jednomu člověku? Mohou alternativy k monogamii přinést lepší vztahy a větší štěstí? Co nás přitahuje na partnerech, které si vybíráme? Dokážeme zamezit uvadání vášně a romantiky s postupujícím časem? Hledání odpovědí autora zavede do odvykací léčebny pro sexuálně závislé, nejmodernějších vědeckých laboratoří, současných harémů, na sexuální orgie a – což je nejděsivější – k vlastní matce. Jeho zjištění změní vše, co do té doby věděl o lásce, sexu, vztazích i o sobě samém. Pravda je pronikavě upřímná a neodolatelně čtivá kniha, která může mít stejný vliv i na vás. Pokud vás Hra naučila, jak se seznámit s příslušníky opačného pohlaví, Pravda vás naučí, jak si je udržet.... celý text

Literatura světová Biografie a memoáry Psychologie a pedagogika
Vydáno: , Jota
Originální název:

The Truth , 2015


více info...

Přidat komentář

nevermore3
31.03.2024 5 z 5

A mně ta kniha přijde dobrá. Četl jsem tedy až po Hře. Ale za mě je napsaná vtipně, dokonce jsem se párkrát zasmál. První třetina dejme tomu, je o Nielově terapii, tato část mi přijde asi nejzajímavější, protože vysvětluje jeho pohnutky a v podstatě život nás všech obecně, v kostce. jak se utváříme v raném dětství, traumata atd. V této části si ještě dělá p*del z monogamie ve stylu, že Manželství je jako dům, kdy chceš prostě občas spát na hotelu, a i když v něm plánuješ strávit život, tak se někdy chceš přestěhovat. Nicméně přes všechny šílené zkoušky různých typů otevřených vztahů, nakonec po absolvování a dokončení všech možných terapií dojde kolečkem k monogamii. V podstatě nejvíc mi ta kniha asi utkví proto, že u mě obhajuje nutnost terapií a práci sama na sobě pro vyřešení všech potlačených a neřešených traumat.

RadimB.
20.10.2022 5 z 5

Velmi silná knížka o vztazích. V začátku knihy Neil haní monogamii a já si říkal tohle přesně slyším od každého druhého chlapa co znám. Prostředek knihy popisuje orgie sen každého chlapa až k bodu, kdy vlastně je to hezký v představách, ale ve skutečnosti to tak hezký vůbec není a vždycky to skončí nějákým debaklem. Až finále závěrečné uzdravení, kdy Neal to dá dohromady se svojí ženou snů a čtenářům mu to po všech těch stránkách upřímě přeje. Z jeho krizí s matkou jsem se dost shlídl. Baví mě Neiluj styl popisu sebe sama jako uplného trouby člověk se s ním lehce sžije. Lepší než jakákoli terapeutická knížka co jsem kdy četl. Autora upřímně obdivuji i kvůli jeho předchozí tvorbě.


Ybodizer
17.03.2022 5 z 5

Tato kniha Vám upřímně pomůže lépe pochopit mezilidské vztahy. Doporučuji.

LuckyVagabond
30.09.2021 5 z 5

Tak je monogamie ta správná cesta, nebo není? Autor se snaží najít odpověď na tuto otázku v příběhu, který líčí osobní cestu prozkoumávání jeho sexuality, kdy si projde léčebnou závislosti na sexu, swingers, polyamorickými rituálními obřady a dalšími zážitky.
Překvapilo mě jakou ta kniha měla čtivost. Musím uznat, že Straussův styl mě dost oslovil a překvapil. Měl jsem Strausse vždycky zaškatulkovaného jako laciného autora, který píše trapné návody na to, jak balit holky na ulici. Ale tato kniha je inteligentní, psychologicko-filozofickou, vtipem kořeněnou, hloubkovou sondou do rozpolceného nitra muže, který chce zažívat smysluplnou lásku, ale zároveň se nechce smířit s myšlenkou, že už by nikdy nezažíval sexuální potěšení s jinými ženami. A upřímně, který muž tento rozpor nikdy neprožil? :)

Dervish
02.12.2019 3 z 5

Neil Strauss jede v této knize na zvrácené horské dráze. Od extrému k extrému. Někdy se chová jako totální debil, aby za pár stránek dospěl téměř k božskému prozření. A tyhle stavy se v knize změní tak desetkrát. Člověk mu tak moc chce fandit a věřit, ale kniha vyšla už před pár lety a v současnosti už je autor (a hlavní hrdina) rozvedený, čímž napsal sám ten nejlepší komentář o knize. Nefunguje to, svatý grál Strauss nenašel. Pravdu o věrnosti a fungujícím zdravém vztahu zde nenajdete. Na druhou stranu se zde můžete dostat na swingers párty, což taky není úplně k zahození.

O77
15.07.2018 5 z 5

"Člověk příliš mazaný na to, aby miloval, je skutečný idiot." (st.r. 399)
Všechno, co potřebujete vědět o lidských vztazích ve 21.století a báli jste se zeptat. V určité fázi se to nečte snadno, v určité fázi se neubráníte smíchu a v určité dojetí. Kdo tvrdí, že si nikdy nekladl podobné otázky, neřešil podobná dilemata nebo se nedostal do obdobných problémů, prostě lže. Než vztahy pochopíme, pokud vůbec, bezpočtukrát se zmýlíme a zcela jistě narazíme na vlastní hranice. Neil Strauss je v těch omylech mistr stejně jako v rozbíjení se hlavy o zeď vlastních omezení, a proto se od něj lze něco naučit.

zuzana4587
16.05.2018 3 z 5

Prvotní nadšení z knihy, kdy jsem uvědomovala jsem si pár věcí, vystřídala deprese ze způsobu autorova života. Nicméně tuto fázi jsem překonala a knihu dočetla. Ono je asi dobře, že kniha ve mě vyvolala určité emoce. Něco jsem si z ní vzala, ale žádné nadšení se nekoná. Musím však ocenit grafickou podobu knihy a citáty, které se do ní parádně hodí. Za mě 3* :-)

Maliin.em
05.05.2018

No .. já ji přečetla jedním dechem a viděla v knize samu sebe. Ne, že bych se účastnila různých akcí, ale problém s intimitou a vlastně vztahy, mám už pár let, velký problém .. takže za mě to bylo skvělé.

Štítky knihy

láska partnerské vztahy svádění rozvoj osobnosti, osobní rozvoj flirt sexuální vztahy

Autorovy další knížky

Neil Strauss
americká, 1969
2009  89%Dlouhá trnitá cesta z pekla
2007  83%Hra
2008  96%Mötley Crüe
2014  71%Pravidla hry
2017  76%Pravda - Nepříjemně upřímná kniha o vztazích

Kniha Pravda - Nepříjemně upřímná kniha o vztazích je v

Právě čtených2x
Přečtených34x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených4x
Knihotéce18x
Chystám se číst32x
Chci si koupit13x