xKačkax xKačkax komentáře u knih

☰ menu

Spát v moři hvězd. Kniha II. Spát v moři hvězd. Kniha II. Christopher Paolini

(SPOILER) Jo, mně se to líbilo :-) Druhá část uteče jako voda, v podstatě už se jedná jen o samotné velké finále. Sci-fi tématika je mi trochu cizí, ale od Paoliniho mě bavila, postavy jsem si oblíbila ani nevím jak a příběhově silné. Konec minimálně nečekaný, nabízený happyend se nekoná a alespoň za mě připraveno na případné další díly. Na Eragona to možná nemá, ale přesto určitě Paoliniho fanouškům doporučuji.

PS: Některé technické popisy vesmírných lodí a vesmíru vás nemusí odradit. Aby vás knížka bavila, tak nemusíte být génius přes vesmír :-)

26.04.2021 5 z 5


Bratři Lví srdce Bratři Lví srdce Astrid Lindgren

Moje srdeční záležitost. Nádherná knížka, která mě pokaždé dožene k slzám. Jednoduchý příběh, který okouzlí svou upřímností a láskou. Zařazení mezi dětské knížky je matoucí, osobně bych ji doporučila všem- možná vás nenadchne, ale pravděpodobně si jí naprosto zamilujete!

02.06.2015 5 z 5


Můj životopis Můj životopis Charles Spencer Chaplin

Tato autobiografie nabízí výjimečný pohled do života výjimečného člověka. Pro fanoušky Chaplina je tato knížka jasnou volbou. Měli by si ji ale přečíst i všichni ti, kdo Chaplina pokládají jen za groteskní figurku z jeho němých filmů. Úžasná knížka, která je psaná upřímně a u které po přečení zjistíte, že vám Chaplin nějak přirostl k srdci a oceníte jeho filmy, ale především ho oceníte jako člověka.

02.06.2015 5 z 5


Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel Jonas Jonasson

Začátek knížky mě moc nenadchnul a nechtělo se mi číst dál. Prvních sto stránek možná nepochopíte, proč se knížka stala takovým bestsellerem, ale odpověď přijde velmi brzy. Příběh se zformuje a chytne vás. Je to čtivá knížka s velmi osobitým humorem, který se mi moc zamlouval. :)

02.06.2015 4 z 5