Vlcatko333 Vlcatko333 komentáře u knih

☰ menu

Základy meditace Základy meditace Lynne Lauren

Obsah odpovídá názvu, jsou to základy meditace. Je psaná formou jednotlivých praktických návodů a cvičení, příjemná, praktická.

05.04.2016 5 z 5


Žítkovské bohyně Žítkovské bohyně Kateřina Tučková

Tuhle knihu už jsem hodnotila na několika místech a asi nemám nic nového pro ty co mě znají, každopádně - od knihy jsem čekala víc, po tom obrovském boomu, reklamách a propagaci kam jsem se podívala. Věci o kterých autorka píše (snaží se psát?) mi jsou velice blízké (možná i proto to zklamání) a celkově mi přišlo že to "bohování" je tam jen na ovonění příběhu o komunistickém bezpráví prokládaném suchými "dokumenty". Což prostě není můj šálek čaje. Na zkoušku dáno k přečtení i mé mamince, nadšené loupatelce bestsellerů a její hodnocení taky špatné. Čím to zakončit - asi jsme divné (ale nejsme samy!)

25.01.2016 1 z 5


Otrok Otrok Sylva Lauerová

Čtu tady v komentářích varování že "takto D/s vztah nevypadá", že 50 odstínů bylo lepších, že to uráží toho a tamtoho a že Helena je prostě vycaplaná kráva. Upřímně, nikdy mě nenapadlo o té knize takhle přemýšlet. Nemyslím že je špatná protože v ní není popsaný krásný ideální D/s vztah a nemyslím si že autorka se "ani neobtěžovala otevřít wiki". Kniha prostě popisuje, řekněme velice osobitě(místy mě z toho stylu bolely oči), psychicky narušenou osobnost která se rozhodla se vybít v takovém vztahu. Ten vztah nebyl zdravý, nebyl v pořádku ale to neznamená že v pořádku není knížka - ta nikde neříká že je to univerzální návod pro D/s vztahy ani že "tak to má vypadat". Osobně mi přišel zajímavý "vývoj" Heleny.

25.01.2016 4 z 5


Krysař Krysař Viktor Dyk

Nemůžu jinak než 5*. Příběh o Krysařovi mě fascinoval už od dětství, prvně jako pohádka, následně jeho muzikální zpracování od Landy. Když se mi do ruky dostala knížečka, netušila jsem že v něčem tak tenkém se může skrývat něco tak nádherného jako zpracování od Viktora Dyka (tehdy zcela netuše že je to od stejného spisovatele který napsal moji milovanou Země mluví). K maturitě samozřejmost, dokonce se na mě usmálo štěstí a Krysaře jsem si vytáhla a excelovala :)

25.01.2016 5 z 5


Vládkyně koření Vládkyně koření Chitra Banerjee Divakaruni

První jsem viděla film (což mě trošku mrzí) a až potom jsem narazila na knihu. Musím říct že film se v dost podstatných detailech rozchází a právě v těch mě tolik uchvátila kniha. Jako někoho kdo se zabývá bylinkami a podobnými věcmi pro mě bylo jen přirozené si knihu přečíst, bavily mě i ty "monology" protože jsem prostě chápala o čem mluví :) Stejně jako mě z mojí přirozenosti nebaví knihy o 2. světové válce - čtu prostě to co je mi blízké.

25.01.2016 5 z 5