ViDRa ViDRa komentáře u knih

☰ menu

Historky z psíšeří Historky z psíšeří Evan Dorkin

Poměrně zajímavá a originální věc, kdy jsou hlavními hrdiny psi a jedna kočka, a spolu tvoří takovou partu. Je to malinko krvavé, ale stále je to jakoby trochu dětské.
Co se týče příběhu, je poznat, že ze začátku jsou osamocené povídky, kde se to trochu hledá, a ke konci se objevuje obsáhlejší příběh, kterého se snad dočkáme v příští knize.
Je to takové nenáročné čtení.

27.08.2020 4 z 5


Revoluce hrůzy Revoluce hrůzy Nick Abadzis

Jsem cílovka. Mám rád Doctora Who (seriál mám nasledovaný) i komiksy. Zde mě ale příběh příliš nechytil. Bylo to takové zmatené, bez pro mě uspokojivého závěru a atmosféry, četba malinko nudila. Za mě slabší průměr.

19.08.2020 2 z 5


Hustej nářez Hustej nářez František Kotleta (p)

Mé první setkání s Kotletou. Dávám lehký nadprůměr. V knize mi trochu vadily ty porno scény, které mi tam příliš neseděly a působily spíš tak, že tam byly dodané na sílu. Za tohle samotné hvězda dolů.
Kniha se jinak čte dobře, je to lehké brakové čtení na odreagování. Děj je vcelku jednoduchý a hlavní roli zde hraje akce. Na další díly se určitě podívám.

19.08.2020 3 z 5


Outsider Outsider Stephen King

Kinga mám rád, ale tady jsem z obsahu úplně odvázaný nebyl. Prvních cca 80 stran je skvělých. Ty výslechy jsou dobře napsané, je to napínavé. Pak to ale dojde do bodu, kdy vlastně čtenář všechno ví, a poměrně dlouhá doba je věnována tomu ho přesvědčit o tom, že se stalo něco, co se stát nemohlo. Čtenář to ví dávno, postavy to ale řeší vcelku nezáživně. A tak je to bohužel většinu knihy, až se dojde zase k posledním cca 80 stranám, kde se konečně koná něco proti tomu, čím to začalo. Závěr je pak vlastně takový nijaký, trochu až nečekaně rychlý a jednoduchý.
A negativně musím hodnotit český překlad. I když možná ne překlad, jako spíš redakci knihy, která je podle mě zcela odfláknutá. Při čtení řada vět nedává smysl a je zřejmé, že obsahují překladatelské chyby. Kdyby před vydáním někdo knihu normálně četl, tak by mohly být tyto chyby opraveny. Za to dávám minimálně o jednu hvězdu dolů, protože to velmi často vytrhávalo z děje.

19.08.2020 3 z 5