Revoluce hrůzy

Revoluce hrůzy https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/381504/bmid_revoluce-hruzy-0Nt-381504.jpg 4 54 14

Desátý Dr. Who série

1. díl >

Po Donnině tragickém odchodu se desátý Doctor vykašlal na všechny společníky... aspoň dokud během útoku psychických parazitů nepotkal Gabriellu Gonzalesovou. Čeká je posedlá veřejná prádelna, souboj s neviditelnými monstry na Den mrtvých, galaktické spiknutí v nejslavnější vesmírné umělecké galerii.. a především stálá nebezpečí a zdrhání!... celý text

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , Crew
Originální název:

Doctor Who: The Tenth Doctor, Vol. 1: Revolutions of Terror , 2014


více info...

Přidat komentář

Pítrs85
28.04.2022 4 z 5

Výborný komiks, bavil mě víc než knížky o DW, které u nás vyšly (teď nemyslím ty od maestra Adamse, s těmi jsem ještě tu čest neměl). Komiks má pěknou kresbu, ale hlavně má zajímavý a napínavý příběh (ten první) a zajímavý a poutavý příběh (ten druhý). A pro mě osobně velkým plusem ten fakt, že je to Doctor v pořadí desátý, tedy můj nejoblíbenější. (Jediná věc, která se mi nelíbila, byl popis zvuku Tardis od hlavní hrdinky... :-).

Atlantis
07.02.2022 3 z 5

Komu by mohl být tenhle komiks určený? To mi celou dobu vrtalo hlavou. Pro nováčky mezi "whoviany" určitě ne. Na to jsou příběhy příliš komplikované a meta. Pro ostřílené tardisáky? No to taky ne, ty bude štvát povrchnost vyprávění, kdy chybí jakýkoliv twist či hloubka. Takže jde jen o dojení značky? Asi bohužel ano.
Nalákala mne i nádherná obálka, a tak jsem se těšil na detailní kresbu, úchvatné barvy a dechberoucí scěny. No asi tušíte, že ani to tu nenajdete. Jde jen o lehký podprůměr. Přidejte k tomu, že můj oblíbený Doctor vypadá na každém panelu úplně jinak a máte komiks, který je definicí zklamání. A nudy.


zuzak07
03.04.2021 4 z 5

První příběh, kdy se Gabby seznámila s Doktorem jsem považovala za průměrný. Ale mé hodnocení zvýšil příběh další, kdy s ním navštíví vesmír. Tato linie byla zajímavější a hlavně mě zaujal koncept skiců a zápisníku myšlenek. Příběh tak byl srozumitelnější a přehlednější.

ViDRa
19.08.2020 2 z 5

Jsem cílovka. Mám rád Doctora Who (seriál mám nasledovaný) i komiksy. Zde mě ale příběh příliš nechytil. Bylo to takové zmatené, bez pro mě uspokojivého závěru a atmosféry, četba malinko nudila. Za mě slabší průměr.

Claudius
28.07.2020 4 z 5

Jako obvykle bych měl zmínit, že nejsem čtenář komiksů a čtu jen ty, které dostanu společně s Pevností. Nicméně tady jsem se bavil a opravdu jsem si tento komiks užil.
Určitě byl lepší druhý příběh - mimozemšťané, úvahy nad mimozemským uměním a vnímáním umění jako velmi subjektivní věci, mezi různými vesmírnými kulturami? Lahůdka. Taky mám rád Davida Tennanta, což je spíše na škodu - Doktor přímo v komiksu se mu opravdu moc nepodobá. Lidé navnadění krásnou obálkou mohou být zklamaní.

Disease
10.02.2020 2 z 5

Cílovka jsou fanoušci seriálu, což já nejsem. Za první příběh bych dal 3*, ale druhý mě vůbec nebavil.

Tomas@S
15.11.2019 3 z 5

Moje první seznámení s doktorem Who jako takovým. Vím především, že existuje televizní seriál BBC Doctor Who, který jsem narozdíl od našich děti neviděl (líbil se jim), je říznutý sci-fi, nějak mne ale nezajímal. Tento komiks jsem našel v knihovně a řekl si dobře, podívám se o čem to celé vlastně je. Je to sice až nějaká desátá série, ale to by mělo být jedno. Začátek byl docela slibný, kresba teda nic extra, ale šlo to. Když se tam začaly objevovat nějaké technické a metafyzické nesmysly, tak jsem to se znechucením odstavil a chtěl tomu v hodnocení dát 0. Přesto jsem to ještě zkusil dočíst a ono to docela šlo a nakonec to nebylo tak špatne. Sice žádná velká kvalita, ale nějakou myšlenku to má. Určitě nepohrdnu případnými dalšími díly. Takže dávám takový hezký průměr.

jarynek
13.07.2019 3 z 5

Špatné to nebylo, především první příběh měl spád, napětí i vtip, ale po dočtení to ve mne nezanechalo žádnou velkou emoční stopu:). Je to bez větší zápletky, rychle vyřešené jsou i ty největší překážky.

Yoh
10.07.2019 5 z 5

Moje první setkání s doktorem (seriál jsem ještě neviděl) a musím říct, že komiks byl super. Určitě si koupím pokračování.

josef4551
03.02.2019 4 z 5

Můj první precteny komiks k seriálu Doctor Who a byl jsem nadšený. Příběhem, kresbou i novou spolecnici...

Veronicess
20.09.2018 4 z 5

Čokoľvek s desiatym doktorom musí byť super. A bolo :) Pekne graficky spracované, zaujímavý príbeh a hlavne sa celý komiks niesol presne v tom duchu aký David Tennant vytvoril na obrazovke. Celkovo to bolo veľmi fajn čítanie.

Gustik5
25.08.2018 3 z 5

Komiks Desátý Doctor Who: Revoluce hrůzy ode mne dostává stejné hodnocení, jako Terorformace, poněvadž mne bavil zhruba stejně. Četl se svížně a nenudil. Ale popravdě nic extra ani nepředvedl. A to říkám jako fanda seriálu! Co se kresby týče, místy potěšily drobné eastereggy, které právě Whoviané ocení. Jinak je celkově, podobně jako v případě předchozího komiksu s dvanáctým Doktorem příjemná, místy více, místy méně prokreslená. Linka i coloring tak nějak odpovídají běžnému mainstreamovému standardu, z něhož ovšem nijak významně nevybočují. Tudíž způsob, jakým je komiks kreslen sice rozhodně neurazí, nýbrž však zase kdovíjak nenadchne. Nebyl tu žádný větší panel či celostránkový výjev, který by mi nějak utkvěl v paměti. I v tomto případě jsou příběhy zde nijak nepřekonávající průměr obyčejnějších epizod seriálu. Ačkoli se jim nedají upřít celkem zajímavé nápady, které by si nicméně i tentokrát zasloužily mnohem víc prostoru na rozpracování. Nezbývá tak než doufat, že v dalších komiksech jak v případě Doktora desátého, tak dvanáctého, které má Crew v plánu vydat, se tvůrci více odváží… Na závěr samozřejmě potěší bonusy a bohatá galerie variantních obálek.

fvalek
29.06.2018 5 z 5

Kladně jsem hodnotil už dvanáctého doktora a musím uznat, že desátý, konkrétně tenhle příběh, byl pro mě lepší. Atmosféra byla mnohem tajemnější, kresba trošku dospělejší a celkově i sympatičtější postavy. První z příběhů, konkrétně tedy Revoluce hrůzy, se mi líbil hodně, to se mi doopravdy trefili do vkusu. Taky se mi líbilo, že to byl začátek dvojice Gabriella a doktor, což se přelilo i do druhého příběhu (nebylo to jako u předchozího dílu, kde nás vrhli do děje, kde už se Klára a doktor dávno znali a občas mluvili o věcech, o kterých první čtenář nic nevěděl). Ještě k té kresbě, byla doopravdy moc povedená, příjemná, barevně harmonická, decentní vzhledem k atmosféře doktora. První z příběhů tedy hodně akční, druhý méně, ale stejně ušel, také se nesl v té děsivější atmosféře. No prostě se moc těším na další díl, tahle série doktorů mě vážně oslovila. :)

Khagrael
12.06.2018 5 z 5

ja mam proste Doktora rad v jakekoliv podobe ;)

Štítky knihy

Doctor Who

Autorovy další knížky

Nick Abadzis
britská, 1965
2009  88%Lajka
2018  79%Revoluce hrůzy

Kniha Revoluce hrůzy je v

Právě čtených1x
Přečtených67x
Čtenářské výzvě9x
Doporučených4x
Knihotéce53x
Chystám se číst12x
Chci si koupit9x
dalších seznamech3x