Vero21 Vero21 komentáře u knih

☰ menu

Roma mi Amor Roma mi Amor Katy Yaksha (p)

Díky téhle knize jsem se naučila odkládat knihy, co mě nebaví nedalo se to číst. Miluju Itálii a Řím a vše co se kolem točí, ale když už pominu hromadu překlepů, špatné uvozovky a fůru věcí, co byly špatně, tak vrchol byl vlézt do katedrály v kraťasech a tílku. Nejsem sice věřící, ale respekt ke svatému místu by měl byt vždy. Takže děkuji, aspoň jsem se naučila neplýtvat svým časem na nekvalitní literaturu.

24.02.2024 odpad!


Poznej mě slovy Poznej mě slovy Petra F. Rohovská

Kniha Petry F. Rohovské se ke mně dostala zcela přirozeně - přímo od autorky, která je mou kamarádkou. Vím, že Petra píše krásně, ale nečekala jsem, jak moc se mě její povídky dotknou. Není to žádných 12 jednohubek, které slupnete na posezení za jeden večer, naopak. Každá povídka rezonuje a funguje sama za sebe a donutí přemýšlet. Některé se mě dotkly více, některé méně - přece jen, každý máme svůj vlastní příběh, tím pádem se nás něco dotkne víc, něco míň. Povídkovou knížku Petry bych doporučila všem, kdo se chtějí trochu vzdálit ze své reality, ale zároveň chtějí číst hodnotné příběhy, které je přimějí zamyslet se nad vlastními hodnotami, životem a jeho směřováním.

19.07.2023 5 z 5


Nesnesitelná lehkost bytí Nesnesitelná lehkost bytí Milan Kundera

Četla jsem před mnoha lety... v pubertě... tehdy určitě zaujalo, ale už si nepamatuji žádné detaily. Dobrý nápad přečíst si ještě jednou.

19.07.2023