Roma mi Amor

Roma mi Amor https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/343449/bmid_roma-mi-amor-fDY-343449.jpg 3 18 10

Nahodilé prázdniny v Římě, co mi posvítily na cestu. Autobiografický inspirativní příběh aneb další cesta vedená hlasem srdce. Pro všechny, kdo se neustále ptají. Po pravém smyslu života, po čirém štěstí, po osobním naplnění i pravé lásce. Jeden sen. Jeden okamžik. Náhlé vnuknutí, jenž může pomoci nasměrovat naše kroky k vysněnému cíli. Záblesk okamžiku, kdy všechny logické argumenty zmizí a jediné, co je v té chvíli 100% jisté, že pokud ten pocit, co radí skočit do neznáma a udělat něco bláznivého, neposlechneme, právě jsme se dobrovolně vzdali jedinečné příležitosti – snad splnit si svůj další sen? Řím. Úžasné město, které se od mé první návštěvy, zhruba před 10-ti lety, nesmazatelně otisklo do mého srdce. Jako pravá láska, na kterou nikdy nezapomenete. Už tehdy jsem věděla, že se vrátím. Chtěl mi ten pocit snad něco tiše naznačit? Nevím. Ale tentokrát mě magický Řím doslova přiměl se v něm na chvíli zastavit. A díky tomu, že jsem poslechla, nejen, že jsem prožila svou osobní verzi jednoho z mých nejoblíbenějších filmů, našla jsem i odpovědi, odhodlání a další směr, který jsem v tu chvíli (sakra) najít potřebovala. Krásná setkání, kouzelné náhody a mnoho šálků kávy. Díky pestrému mixu neobvyklých zážitků se na své cestě dostávám k tomu, co je v životě nejdůležitější: Užívat si naplno každý moment. Každé TEĎ. Žasnout a radovat se z bohaté přítomnosti. Spoléhat se na intuici a nechat jí, aby nás zavedla tam, kde jsme ze srdce toužili být, a kde jsme se v daný okamžik měli objevit. Nechávám se okouzlit čarovnými kulisami romantického města zahalenými do lehoučkého závoje omamně vonícího a poklidně plynoucího léta. A tak trochu ztrácím hlavu výměnou za vzrušující děj, co se běžně odehrává pouze na filmovém plátně s tím rozdílem, že tentokrát se děje doopravdy. Děje se doopravdy všem, co to risknou. Co zahodí logiku a poslechnou (v jednom zásadním okamžiku) hlas srdce, který nás vždycky naviguje tam, kde čeká vysněné dobrodružství.... celý text

Přidat komentář

Vero21
24.02.2024 odpad!

Díky téhle knize jsem se naučila odkládat knihy, co mě nebaví nedalo se to číst. Miluju Itálii a Řím a vše co se kolem točí, ale když už pominu hromadu překlepů, špatné uvozovky a fůru věcí, co byly špatně, tak vrchol byl vlézt do katedrály v kraťasech a tílku. Nejsem sice věřící, ale respekt ke svatému místu by měl byt vždy. Takže děkuji, aspoň jsem se naučila neplýtvat svým časem na nekvalitní literaturu.

Zlatinka.Emilly
26.07.2023 2 z 5

Zpočátku jsem se snažila číst list za listem, později jsem přeskakovala odstavce, teď už celé listy. Nevím, jestli se někde chytnu, a dám knize šanci.


michaela4984
24.01.2021 2 z 5

Od Katy Yaksha jsem cetla Jednosmernou jízdenku a byla jsem nadsena. Teto knizce se snazim stale dat sanci, ale bojim se, ze se za pulku uz neprokousu. Autorka mi připomíná Aleca Baldwina v jedne z epizod serialu Friends a hlasku Phoebe:"Nemusis se divat na vsechno pozitivne."/"Nezlob se. Jsem uz takovy. Jsem proste optimista." /Nacez Phoebe odpovi:"Ne, to ja jsem optimista. Ty jsi jako Santa Claus na tripu.. V Disneylandu.. Kdyz si zasuka."
Takze ano, ja jsem optimista, ale toto je prilis.. Smes pozitivních bullshitu, o slunci, chodniku, holubech na chodníku, odpadkovým kosi a vsem co za svuj proslunenej jedinecnej a bajecnej hippie den potka. Dej necekejte.

DeniseMarini
20.01.2020 5 z 5

Knihy této autorky mě vždy pozitivně naladí, což splní mé očekávání. U této autorky nikdy nehledám a ani neočekávám nějaký strhující příběh. Pouze optimistický přístup k životu a pozitivní pohled na svět :-).

nour9939
24.07.2019

Kniha je jedna z prvních, u které lituji, že jsem za ní vyhodila peníze. Miluji Řím, ale styl pojetí autorky je opravdu zoufalý. Pokoušela jsem se knize dát šanci, více jak 80 stran jsem nedala.

em75
20.02.2018 2 z 5

Pro mě velké zklamání.Od začátku jsem nechápala,proč spisovatelka mohla žít několik měsíců na italském ostrově,ale nedokázala si zařídit ani týden zastávky v Římě,když to bylo její velké přání.Nevím,možná mi něco uniklo.Časté zvýrazněné věty a neustálé " Tady a teď " mi už dost lezlo na nervy,stejně jako hodně otazníků (o vykřičnících s ležatou osmičkou ani nemluvím).Dvě hvězdičky za představy o toulání se v Římě.

mariva
02.12.2017 5 z 5

Byla jsem velmi příjemně překvapená - v mrazivých prosincových dnech jsem při čtení úplně cítila hřející paprsky italského slunce a vůni kapučína a v duchu jsem se s autorkou toulala uličkami Říma, vracela se na známá místa i poznávala neznámá. K tomu pozitivní myšlení autorky opět probudilo k životu i mé pozitivní myšlenky, poslední dobou trochu ospalé. Po příjemném zjištění, že jde vlastně o českou autorku, určitě vyhledám i její další knihy a případně i webové stránky. Taky by se mi líbilo strávit delší dobu v Římě nebo na Ischii, ale třeba se mi tam zase podaří zajet alespoň na kratší výlet, protože jedna návštěva opravdu nestačí.

veronika0382
09.11.2017 4 z 5

Skutečný příběh o tom, jak se velké plány mohou změnit dřív, než stačíme vypít jeden šálek kávy. Obsahuje plno nádherných myšlenek a motivačních citátů. S Katy se budete toulat uličkami Říma, vysedávat v kavárnách a objevovat skrytá místa. Každý den navštívíte kouzelný Andělský most a budete si přát tajná přání… Prostě kouzelné a přesto skutečné.
Myslím, že už jsem se někde zmínila o podobnosti knih Katy Yakshy s knihou Jíst, meditovat, milovat. Evokuje ve mně přesně to samé. Radost ze života. Žít a užívat si danou chvíli. Nalezení sebe sama.

sarash
05.11.2017 5 z 5

Kniha se mi libila,je to takove odpocinkove cteni,razem se clovek prenese do tohoto krasneho mesta a uziva si pohodu klid,slunce a tradicni italskou atmosferu.

kika 13
22.07.2017 3 z 5

Na mě moc radostných vykříků jak se má žít.Četlo se mi to,ale celkem dobře.