Poznej mě slovy

Poznej mě slovy https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/500985/bmid_poznej-me-slovy-vpN-500985.jpg 5 11 5

12 povídek= 12 silných životních příběhů, ve kterých možná na konci objevíte ten svůj. Dojdete k poznání, že každý prožitek se stává jedinečnou zkušeností. Zjistíte, že díky přijetí můžete svůj život prožít v přítomnosti a naPLNO. Každá povídka má krásnou hloubku a nese poselství života. Poznejte slovy samu sebe.

Přidat komentář

josef0885
30.07.2023 5 z 5

"Poznej mě slovy" je cesta do hlubin ženské duše, která váš překvapí svou jemností, humorem i surovostí.

Zářivá sbírkou krátkých příběhů, která odhaluje neobyčejnou šíři emocí, skrytých pod hladinou každodenního života žen. Autorka odvážně prozkoumává témata jako smrt, nevěra, lesbická láska, sex, láska ke svému tělu, komplexnost vztahů a mnoho dalšího.

Autorský jazyk je promyšlený, sugestivní a krásně plynulý. Autorka dokáže ve zkratce vykreslit výrazně živé postavy a okouzlující prostředí. Její vyprávění je emotivní, ale zároveň nenucené a nepředvídatelné a hluboké emoce kráčí ruku v ruce s lehkostí a radostí jemného veselí.

Knihu spojuje silné a autentické poselství o síle ženského hlasu a odvahy, jak se vyrovnávat s životními výzvami. Autorka se nebojí představit složité situace, a způsob, je se ženské hrdinky s těmito zkouškami vyrovnávají.

Poutavé pohledy na vzájemné porozumění a emocionální propojení žen a jejich okolí je osvěžující. Rozmanitost a krása různých forem lásky střídá s hlubokými příběhy a překvapivými odhaleními.

Odvaha v hledání a oslavování ženské sexuality a lásky k vlastnímu tělu, sebepřijetí a sebeúcta jsou jen některá z témat, která mohou být inspirativní pro mnoho žen a mužů.

Vztahy jsou zobrazeny s mimořádnou jemností a zároveň s realistickým pohledem na všechny jejich složitosti. Obtíže a napětí s nimi spojené jsou poutavě opsané a zachycují jejich krásu i sílu.

"Poznej mě slovy" je oslnivou knihou, která zasáhne srdce každého čtenáře. Autorka vytváří smyslnou, emocionálně hlubokou a zároveň osvobozující atmosféru, která vás nechá zamyšlení nad mnoha aspekty lidského života. Je to inspirativní, poutavá a odvážná kniha, která se s vámi bude táhnout ještě dlouho poté, co ji dočtete.

Doporučuji ji každému, kdo touží po silném literárním zážitku s hlubokým emocionálním dopadem.

Vero21
19.07.2023 5 z 5

Kniha Petry F. Rohovské se ke mně dostala zcela přirozeně - přímo od autorky, která je mou kamarádkou. Vím, že Petra píše krásně, ale nečekala jsem, jak moc se mě její povídky dotknou. Není to žádných 12 jednohubek, které slupnete na posezení za jeden večer, naopak. Každá povídka rezonuje a funguje sama za sebe a donutí přemýšlet. Některé se mě dotkly více, některé méně - přece jen, každý máme svůj vlastní příběh, tím pádem se nás něco dotkne víc, něco míň. Povídkovou knížku Petry bych doporučila všem, kdo se chtějí trochu vzdálit ze své reality, ale zároveň chtějí číst hodnotné příběhy, které je přimějí zamyslet se nad vlastními hodnotami, životem a jeho směřováním.


Kristý11
27.04.2023 5 z 5

Knihu Poznej mě slovy od Petry F. Rohovské jsem zhltla jedním dechem. Svým květnatým vyjadřováním se pro mě zařadila mezi spisovatele s velký S.

V povídkách si Petra empaticky hraje s krásnými metaforami a metonymiemi, které mají hloubku a srdce. Stejně jako příběhy samotné.

Petra se v příbězích zabývá temným obdobím 2. světové války, hledání sebe samé, svého místa ve světě a nalezením vlastní hodnoty. Uvědomění si vlastních snů, představ, vizí a vzpomínek minulosti, při kterých se až tají dech.

Knihu doporučuji všemi deseti. Vede čtenáře k zamyšlení se nad příběhem knižních hrdinek i nad životem vlastním.

Kristýna Komárková

Marfulka007
13.01.2023 5 z 5

Velmi emotivní sbírka povídek. Takových, u kterých je vlastně nejdůležitější ten POCIT... Byly povídky, které kolem mě spíš jen tak propluly. A pak povídky, které mi promlouvaly přímo z duše (nebo do duše), které mi vháněly slzy do očí. Věřím, že si v této knize každý najde to své a možná i sám sebe (přesně jak slibuje anotace). Děkuji!

Gabča778
25.08.2022 5 z 5

Kniha mne zaujala na první pohled svým krásným obalem a především svým názvem, jenž byl pro mne příslibem mimořádné umělecké kvality. Instinkt vášnivé milovnice knih mne nezklamal. Autorčina prvotina je vskutku vydařená. Jednotlivé povídky jsou citlivě vyladěné jemnými ilustracemi. Každá z povídek přináší silný životní příběh s hlubokým poselstvím. Některé z témat pohladí po duši, jiné Vás přiměje k zamyšlení či vyvolá vzpomínky. Všechny povídky jsou perly a dotknou se srdce. Autorka má výjimečný dar přenést barvitě do slov veškeré pocity, emoce, detailně vylíčit vše potřebné tak, že při čtení se Vám současně v hlavě rozehraje živý film. Její styl je přirozený, noblesní. Sbírka Poznej mě slovy je skvostný literární klenot. Rozhodně doporučuji k přečtení. Gabča Komínková

Autorovy knížky

2022  100%Poznej mě slovy