tyrone5 tyrone5 komentáře u knih

☰ menu

Utajený poměr Utajený poměr Mary Balogh

Tenhle příběh byl opravdu moc krásný a je velká škoda, že kniha není známější, protože si myslím, že to není klasická přeslazená historická romance, kterých jsou na světě stovky. Postupně poznáváme Constantina i Hannah a dozvídáme se o jejich životních milnících, chybách, které učinili a jak se je snaží odčinit. Jsou to opravdu skvělé postavy, tak reálné a živoucí, až se mi draly slzy do očí. I když se příběh odehrává v minulosti, tak rozhovory nejsou zkostnatělé těmi šílenými společenskými pravidly a často jsem se pobavila. Rozhodně nedávejte na anotaci, protože lže jak tiskne a nepřesvědčí vás ke čtení, i když tahle kniha stojí za to :)

12.11.2017 5 z 5


Chlad Chlad Maya Banks

Propánakrále, jak tohle může být hodnoceno lépe než Pád (první díl této trilogie) to opravdu nechápu!! Na Jace jsem se těšila, měl být chladný rezervovaný, tajemný, ale pro svou lásku měl zněžnět, ale autorka ho od základů změnila. Námět byl opravdu jako z moderní Popelky, ale všechno to bylo tak neuvěřitelné a neuskutečnitelné až to bolelo. Kniha má přes 400 stránek, ale hrdinové se do sebe vlastně zamilují hned na začátku, jejich vztah se nijak nevyvíjí, jenom pořád řeší to samé dookola, autorka brala většinu dialogů jak přes kopírák a to i ty s Ashem nebo Gabem, což mně mrzelo. Děj plochý, postavy nudné, erotické scény až trapné, sentimentalita vítězí na plné čáře. Jednu hvězdičku dávám za ten nápad a za jakž takž povedené vykreslení situace, kdy nemáte kam jít. Jinak slabé, dokonce mně to odradilo i od čtení Ashova příběhu :(

09.07.2017 1 z 5


Do svítání tvá Do svítání tvá Teresa Medeiros

Navzdory opravdu kýčovité obálce a mé nelibosti v historických románech pro ženy musím říct, že mně kniha opravdu bavila. Krásné vykreslení hlavních hrdinů, humorné scény, napětí a především překvapivý závěr byly obzvláštněním oproti klasické červené knihovně. Hvězdičku strhávám pouze za ty klasické výrazy jako "roztála touhou"

07.03.2017 4 z 5


Otrokyně lásky Otrokyně lásky Bertrice Small

I když nejsem žádnou fanynkou historiclých románů a harlekýnek, tato knížka je celkem povedená. Autorka nás moc pěkně vtáhla do děje a popisuje různé kultury, náboženství a přitom to není žádná nuda. Také tady není jenom jeden muž, se kterým se hrdinka setkala a postavy jsou celkem mile vykresleny. Co se mi na knížce nelíbilo: určitě zde patří ta nadpozemská krása a ty nejskvělejší erotické schopnosti hlavní hrdinky, které nejsou moc reálné; také jsem nebyla nadšená z toho, že prakticky všechny postavy byly kladné a stranily hlavní hrdince, především kalíf a jeho doktor. Jinak doporučuji

25.11.2016 4 z 5


V síti lásky V síti lásky Linda S. Howington

Autorka umí opravdu skvěle vtáhnout do děje... začátky knihy si vždy nejvíce užívám, protože Linda popíše situaci tak poutavě, že se od toho nemůžu odtrhnout. Pak se to ale začíná zhoršovat. Informace a pocity, které jsme získali z první poloviny knihy nám pak jsou prakticky k ničemu, protože se zaměřuje pouze na romantickou stránku a najednou vše plyne strašně rychle a je tady naprosto "nečekaný" konec. Pár v této knize se mi líbil, Faith se ale při jakémkoli setkání s Grayem chová trochu jako nadržená husa, které se všechny myšlenky vypařily z hlavy. Detektivní zápletka mohla být víc propracovanější a nebylo by na škodu, kdyby kniha byla delší, protože takhle se pár zasnoubil asi po týdnu pravé známosti.

21.10.2016 3 z 5