Do svítání tvá
kniha od: Teresa Medeiros
KoupitKoupit eknihu
Anglie 1806. Vévoda Gabriel Fairchild si svou srdnatostí v bitvě u Trafalgaru získal titul hrdiny, ale zaplatil za něj ztrátou zraku a víry v budoucnost. Zahořklý a odvržený milovanou ženou se uchýlí na rodinné panství na venkově, kde mu dělají společnost pouze loajální sluhové. Plný zloby na celý svět se protlouká jedním temným dnem za druhým a pozvolna si začíná připadat spíše jako zvíře než jako člověk. A právě v té době přijíždí na panství mladá sebejistá dáma Samantha Wickershamová. Má se stát Gabrielovou laskavou ošetřovatelkou, ale osud zamíchal karty jinak. Hned po první prudké hádce Samantha vypoví arogantnímu vévodovi válku, v níž místo zbraní používá břitký jazyk. Ani Gabriel není nadšen a označuje svou ošetřovatelku za protivnou ženskou, ale ve skrytu duše ho přitahuje její smysl pro humor a věcnost, s jakou odráží jeho návaly bolestínství. Nahlas sice prohlašuje, že ji nemůže vystát, avšak její přítomnost v něm vyvolává city, které už pokládal za navždy ztracené. Samantha pozvolna vnáší světlo do Gabrielova života i srdce a díky tomu oba poznávají, že některá tajemství a rozkoše je nejlepší odhalovat v temnotě....celý text
https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/43369/do-svitani-tva-43369.jpg 4.6278Žánr | Literatura světová, Romány, Pro ženy |
Vydáno | 2004, Domino |
Orig. název | Yours until dawn, 2004 |
více informací... |
Komentáře (43)
Kniha Do svítání tvá

Na harlequinku docela slušnej "level". Zajímavé odhalení a rozuzlení. Epilog mohl být propracovanější....

Velmi dobrý námět ke zpracování, vylíčení hlavních hrdinů je úžasné, jejich vzájemný boj "kdo z koho" je místy velmi humorný, že se člověk z ničeho nic musí začít prostě chechtat, a pak zase zvážní o pár odstavců dál.... Jako obvykle titulní stránka knihy je nemožná, kdy hlavní hrdina nemá blond vlasy, ale tmavé.... Já nechápu, proč to vydavatel neumí pohlídat....
Souhlasím s názory níže, že některé scény byly přitažené za vlasy, ale tímto je autorka typická (viz. krvácení z tepny), anebo to, což podle mě knize na závěr uškodilo, že by Gabriel, tak zkušený muž a milenec, a navíc když měl namísto zraku,o který přišel, ostatní smysly mnohem citlivější, nepoznal, že v posteli má jednu a tutéž ženu?? Tomu jsem prostě neuvěřila. Ale jinak je kniha opravdu pěkně čtivá, Gabriel je vylíčený fantasticky, ať už jako morous nebo jako uzdravený hrabě, no a postava Samanty jako opatrovnice se mi taky líbila. Zápletka je zpracována dobře, protože člověk opravdu netuší, jak se věci mají, akorát ten závěr mi přišel trochu křečovitý a jakoby moc zestručnělý, což knížce uškodilo. Proto dávám čtyři hvězdy.

Och, to byla nádhera. Moje srdce plesa nad tímto kouskem. Užila jsem si kazdou stránku tohoto příběhu s radosti a vášni jakou projevovali Samantha a Gabriel.

Az na nejaky ten nesmysl, ze si prerizne tepnu na krku a za pul hodiny porad jeste zije a dokonce i mluvi... super cteni, precteno jednim dechem, zasmala jsem se a moc se mi to libilo, opravdu povedeny dil. Tuhle knizku si urcite poridim do sve male knihovnicky, at se k ni muzu zase vratit.

Divila jsem se, proč kniha má tak vysoké hodnocení, asi do půlky knihy to byla moc milá a sympatická harlequinka ale pak zvrat a něco co knihu posunulo o hvězdu víš.

Tak to nemělo chybu. Přiznám se že mě vůbec nenapadlo že by Samanta a Cecily byli jedna osoba.Moc krásné.

Tak toto bolo skvele. Historicka romanca v ktorej som netusila az do odhalenia ani len okrajovo zapletku a rozuzlenie :) Nepredvidatelne a krasne citanie :) A ten zaciatok super. Kym autorka nenapisala ze je slepy ani som na to neprisla a pritom vsetky indicie sedeli a bolo to zabavne.
Štítky
Anglie 19. století romance slepota historické romance Kráska a zvíře/ Kráska a zviera zranění
Autor a jeho další knihy
- Tvůj svůdný dotek 2013
- Milenec z temnot 2005