Tops Tops komentáře u knih

☰ menu

Zuzanin dech Zuzanin dech Jakuba Katalpa (p)

Knihu jsem měla v knihovně rezervovanou mnoho měsíců, četla na ni samou chválu, a tím pádem jsem měla hodně vysoké očekávání, což vedlo k velkému zklamání. Totálně neosobní a drsný styl vyprávění chápu, i když mi nevyhovuje, ale co mě opravdu zklamalo, byl podivně rozbředlý děj, který občas plyne až příliš svižně, aby se potom v těch nejméně zajímavých chvílích natáhl až k nesnesení. Měla jsem problém knihu dočíst, udělala jsem to jenom proto, že jsem vzhledem k vysokým hodnocením očekávala opravdu dobrý závěr, ale přišlo jen další zklamání. Divím se, že si kniha našla u tolika lidí zalíbení.

08.11.2021 2 z 5


Návrat domů Návrat domů Yaa Gyasi

Jedna z nejlepších knih, které jsem za poslední dobu četla. Čtivé, úsporně podané příběhy, pojednávající o této obtížné problematice způsobem, který ve čtenáři vzbudí emoce, i když není sentimentální. Každý z příběhů je jedinečný, i když jsou propojené historicky i symbolicky. Opravdu doporučuju hlavně lidem, kteří mají jako já o této části historie nepříliš hluboké znalosti.

08.10.2021 5 z 5


Achilleova píseň Achilleova píseň Madeline Miller

Zajímavě podaný příběh, hvězdičku strhávám za poněkud rozvláčnou první část a nekonečné popisy citů hlavního hrdiny, které čtivosti dle mého názoru hodně uškodily. Druhou část jsem si užila.

22.09.2021 4 z 5


Pod Annapurnou svítá modře Pod Annapurnou svítá modře Jiří Fišar

Kniha mě celkem zaujala jako cestopis a fotky potěšily, příběh už méně. Je plný otřepaných klišé, která jsou jistě založená na pravdě, ale přijde mi dost zbytečné, že člověk musí dojet na druhou stranu světa, aby si uvědomil, že se naše společnost honí za penězi a kariérou místo toho, aby se soustředila na ty skutečně důležité věci. Žádné opravdu objevné uvědomění od knihy nečekejte, jak už psali ostatní, je to spíš taková oddechovka a pohádka pro dospělé. Moje zklamání nicméně pramení hlavně z toho, že mi kniha byla doporučena jako něco hlubokého a duchovního, takže věřím, že čtenáře, kteří takové očekávání nemají, může hodně potěšit.

28.08.2021 3 z 5


Držte si své děti Držte si své děti Gordon Neufeld

Některé myšlenky mě velmi zaujaly, s jinými moc nesouhlasím, ale průměrné hodnocení dávám hlavně za formu. Jak už tu zaznělo, v téhle poměrně dlouhé knize je ve skutečnosti jenom pár, byť zajímavých, myšlenek, které se opakují pořád dokola. Celá kniha by se dala shrnout na 5 stránek. Odnesla jsem si pár poznatků, které budu ve výchově uplatňovat, ale ač čtu ráda, v tomto případě bych příště asi zvolila nějaký výcuc z internetu.

07.08.2021 3 z 5


S láskou i rozumem S láskou i rozumem Ivana Procházková

Kniha mi poskytla opravdu cenné informace zejména z oblasti vývoje komunikace.

10.07.2021 5 z 5