TomaszP TomaszP komentáře u knih

☰ menu

Ruka noci podaná – Základy rodinné a krizové připravenosti Ruka noci podaná – Základy rodinné a krizové připravenosti Václav Cílek

Je to kniha, kterou stojí mít za to v knihovně. Je to zdroj všeobecného vědění jak přežít krize až skutečně přijdou. Pokud někdo ovšem čeká konrétní návody, tak to by musel mít skutečně ještě mnohem více zdrojů, ale kniha je naštěstí dobře ozdrojována a odkazuje na další literaturu a informační zdorje, kde se dozvíte podrobnější informace. Pokud bych si chtěl vyrobit filtr vzduchu, tak mi tak kniha asi nestačí, ale dává návod, kam se podívat. vCo by této knize vytkl je, že je možná příliš obsáhlá. Řada návodů mi přijde zbytečná. Záměrem autora bylo napsat asi knihu pro široké publikum,tedy i městského člověka. Pro skauty, trampy, a vyznavače outdooru a survivalu jsou rady typu, "když je venku zima, vezměte si teplé prádlo, které pohlcuje vlhkost" celkem k ničemu." Ale díky i za tyhle rady.

19.01.2023 4 z 5


Rozpojené státy: Amerika nejen televizní kamerou Rozpojené státy: Amerika nejen televizní kamerou Martin Řezníček

Rozhodně skvělá reportážní kniha. Čekal jsem trochu více sociologickou studii americké společnosti, ale to bylo od reportážní knihy možná přehnané očekávání. Za poslední dobu jedna z knih, u které mě po jejím dočtení mrzelo, že nebyla delší.

21.08.2022 5 z 5


Děti půlnoci Děti půlnoci Salman Rushdie

Ze začátku poměrně hutné čtení. Měl jsem problémy s indickými reáliemi. Pomohlo by mi otevřít si k tomu encyklopedii nebo si před tím prostudovat moderní dějiny Indie. Po zhruba 50 stranách se rozjel i děj a kniha byla přece jen poněkud čtivější. Nakonec docela zajímavá sága.

21.08.2022 3 z 5


Rady pánu Bohu, jak vylepšit svět Rady pánu Bohu, jak vylepšit svět Aleš Palán

Ta kniha mě celkem bavila. Fejetony jsou většinou celkem vtipné a podle mne mají i jistou duchovní hloubku. Určitě splnila svůj účel.

21.12.2021 4 z 5


Prvok, Šampón, Tečka a Karel Prvok, Šampón, Tečka a Karel Patrik Hartl

Moje první kniha od Hartla. Pohodové čtení. Čte se jedním dechem. Přečetl jsem ji za několik dní cestou do práce. Některé zápletky mi připadaly poněkud nereálné, ale to je věc vkusu. Naopak dialogy celkem věrné a konec celkem překvapivý - smutný i veselý. Více prozrazovat nebudu. Těším se na film. Prý bude lepší než kniha.

07.07.2021 4 z 5