Ruka noci podaná – Základy rodinné a krizové připravenosti přehled

Ruka noci podaná – Základy rodinné a krizové připravenosti https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/391257/bmid_ruka-noci-podana-zaklady-rodinne-a--jPP-391257.jpg 4 84 84

Když cítíme obavy a zaženeme je, tak se vrátí v méně nápadné podobě, ale silnější. Pokud se začneme na krizi připravovat, kupodivu pocítíme ulehčení. Tato kniha je o rodinné přípravě na krizi, která možná nikdy nenastane. První část textu pojednává o to, jakou povahu mají ti lidé, kteří krize přežívají, a jak při tom jednají. Druhá část se týká těch úplně nejpraktičtějších návodů, jak dezinfikovat vodu, jaký filtr si koupit, jak skladovat potraviny či vytvořit v domě postiženém výpadkem sítě teplou místnost. Rozeznáváme přitom čtyři typy rychlých krizí - neočekávanou událost, blackout, epidemii a sociální bouře - a jednu situaci pomalé krize, jakou je rozpad a chudnutí společnosti. Při psaní této několik let připravované publikace, se sešel vědec, který se roky zabývá krizovými trendy, inženýr, který už v 80. letech v Rakousku navštěvoval kurzy přežití a setkání alternativních praktiků, policista s mnohaletou službou v ulicích, polárník schopný přejít pěšky napříč Grónskem a člen krizového štábu, který se nejenom účastnil povodní, ale hlavně plánoval a vedl tým Blackout. Podobná publikace zaměřená na obyčejného člověka a běžnou rodinu u nás nikdy nevyšla.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ruka noci podaná – Základy rodinné a krizové připravenosti. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (17)

Dejvid
25.05.2023 3 z 5

Jak hodnotit... Nemyslím si, že podtitul "Základy rodinné a akrizové připravenosti" je vystihující, protože o "základy" se podle mě nejedná. První část je obsahuje psychologicko filozofický úvod, který je celkem zajímavý, ale tak nějak nesystematický, jednotlivé kapitoly mi tam přišly dost náhodně naházená. Druhá část, věnující se praktické přípravě, je velmi, velmi podrobný průvodce řešící domácí kvašení na dvě a půl strany nebo asi tak 150 způsobů, jak rozdělat oheň.
Přijde mi, že pro širší veřejnost měla být kniha napsána jinak, skutečně jako stručnou a jasnou příručku se základními věcmi. Toto je za mě hardcore verze pro preppery, ze které je využitelná asi tak třetina.

mnohoknih
02.05.2023 5 z 5

Není třeba řešit zda, ale kdy. Opravdu zajímavá kniha. První část je teoretická, spíše psychologická o tom, jak jakákoliv krize přijde a reakce lidí na ni. Reakce závisí na tom, kolik let vám je, z jakého jste prostředí a jakou máte povahu a zkušenosti. To je stejné jako s touto knihou. Někdo ji popírá a někdo se podle ní zařídí. A o tom je další část, o krizové připravenosti. Jsou tu rady, recepty, cokoliv, co nám pomůže až stát selže. Což mu potrvá 3 dny od vypuknutí krize. Takže já si jdu koupit švýcarskou kudličku a o víkendu půjdu procházkou objevit křišťálovou studánku.


TomaszP
19.01.2023 4 z 5

Je to kniha, kterou stojí mít za to v knihovně. Je to zdroj všeobecného vědění jak přežít krize až skutečně přijdou. Pokud někdo ovšem čeká konrétní návody, tak to by musel mít skutečně ještě mnohem více zdrojů, ale kniha je naštěstí dobře ozdrojována a odkazuje na další literaturu a informační zdorje, kde se dozvíte podrobnější informace. Pokud bych si chtěl vyrobit filtr vzduchu, tak mi tak kniha asi nestačí, ale dává návod, kam se podívat. vCo by této knize vytkl je, že je možná příliš obsáhlá. Řada návodů mi přijde zbytečná. Záměrem autora bylo napsat asi knihu pro široké publikum,tedy i městského člověka. Pro skauty, trampy, a vyznavače outdooru a survivalu jsou rady typu, "když je venku zima, vezměte si teplé prádlo, které pohlcuje vlhkost" celkem k ničemu." Ale díky i za tyhle rady.

všechny komentáře

Související novinky (2)

Říjnové knižní novinky (22. - 28.)

22.10.2018


Blíží se Knihománie

08.10.2018


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Ruka noci podaná – Základy rodinné a krizové připravenosti v seznamech

v Právě čtených25x
v Přečtených111x
ve Čtenářské výzvě11x
v Doporučených7x
v Knihotéce95x
v Chystám se číst135x
v Chci si koupit66x
v dalších seznamech2x