TessFright TessFright komentáře u knih

☰ menu

Genesis Genesis Chris Carter

Klasická Carterovka – člověku je z těch barvitých popisů místy na zvracení, ale příběh je tak brilantně napsaný a propracovaný, že se stejně nemůže odtrhnout.

17.01.2024 5 z 5


Sůl moře Sůl moře Ruta Sepetys

Výborná kniha. Je tady toho napsána spousta, takže nemám moc co dodat, ale rozhodně chci doporučit audioverzi tohoto románu. Kapitoly, vždy vyprávěné z pohledu jedné ze čtyř hlavních postav, jsou načteny čtyřmi různými interprety a rámované patřičným hudebním doprovodem (nic dlouhého). Audioknih už jsem vyslechla spoustu, ale tuhle považuju za opravdový skvost. Je to jedna z těch knih, které je podle mě skoro škoda číst sám a ochudit se o tak skvělé zvukové zpracování. :)

17.04.2023 5 z 5


Jelení vršek Jelení vršek Hana Marie Körnerová (p)

Moc nechápu, proč má ta kniha tak vysoké hodnocení. Chtěla jsem sáhnout po historické epoše, která není tak často zobrazována, a zaujala mě obálka, ale to je bohužel tak všechno. Je to neuvěřitelně plytké čtení. Postavy jsou ploché, předvídatelné. Jak román dopadne, je jasné po prvních pár stránkách, což by ani tak nevadilo, kdyby to bylo lehce a čtivě napsáno. Místo toho si připadáte, jako byste se brodili po pás bahnem. Musela jsem to odložit. Po další knize od stejné autorky už se asi pídit nebudu.

18.03.2023 2 z 5