TerKáá TerKáá komentáře u knih

☰ menu

Cena za slzu Cena za slzu Pavla Svědirohová

Čtení této sbírky básní je velmi intenzivní zážitek a je opravdu náročné ji přečíst celou najednou. Vyvolala ve mně mnoho emocí a pocitů od smutku, přes zoufalství a bolest, až po naději a strach. Líbí se mi, že celý obsah není jen o depresích. Přestože některé verše přímo křičí "deprese", najdou se zde i o něco pozitivnější témata jako je příroda nebo láska, i když i láska má své temné stránky.
Kniha je smutná, ale krásná. Myslím, že každý čtenář se alespoň jednou ztotožní s pocity zachycenými v některé z básní. Člověka někdy až mrazí.
Nemohu jinak než knihu všemi deseti doporučit. Jen nečekejte žádné oddychové čtení.

01.01.2024 5 z 5


To bylo tvé jméno. 01 To bylo tvé jméno. 01 Makoto Šinkai (p)

Krásné, milé, čtivé, místy i vtipné a hlavně napínavé. V tomto příběhu je všechno! I když jsem myslela, že grafické romány (kór manga) nebudou nic pro mě, jsem nadšená a těším se až si přečtu další podobné série.

28.09.2022 5 z 5


Něco si přej Něco si přej Karen Rivers

Kniha mi dlouho ležela v knihovně, rozhodla jsem se do ní pustit i přes ne zrovna kladné hodnocení. Ale tohle tedy nee. Nápad dobrý, ale zpracování.. a to je du-forma poslední věc, která mi na knize vadila.
Od čtení mě odrazoval vztah mezi hlavními postavami. Ztrácela jsem se mezi myšlenkami, vzpomínkami a skutečností, jako samotná hlavní postava. Pravděpodobně to autorka napsala tímto způsobem schválně, ale pro mě jako čtenáře, to bylo rušivé a dosti odrazující. A konec, to byl po přetrpění celé knihy solidní výsměch. Byla bych raději, kdybych čas věnovaný čtení této knihy využila nějak jinak.

28.09.2022 2 z 5


Kde zní zpěv krkavců Kde zní zpěv krkavců Klára Kubíčková

Příběh zajímavý a poutavý, který rozhodně stojí za přečtení. Bohužel strhávám 1*, protože mi chvílemi nesedělo zpracování a rušilo mě. Autorka využívá některé výrazy a slovní spojení, či dokonce dlouhá souvětí, které mi do knihy absolutně neseděly (vzhledem k tomu, že má být pro čtenáře od 12 let). Od toho se také odvíjí, že vyjadřování postav bylo neúměrné jejich uvedenému věku a celkově kazilo dojem z knihy, což je škoda.

28.09.2022 4 z 5


Srdcerváči. Kniha 1 Srdcerváči. Kniha 1 Alice Oseman

Jedním slovem nádhera!

21.09.2022 5 z 5


Buďte jako kočka Buďte jako kočka Alison Davies

Nádherná pozitivní knížečka plná krásných ilustrací a motivačních úryvků. Opravdu příjemné čtení, které mi zanechalo úsměv na tváři. Určitě se k ní ještě několikrát vrátím a spolu s pomocí mé kočky se nechám inspirovat jejím milým obsahem.

08.05.2019 5 z 5