Suesue Suesue komentáře u knih

☰ menu

V pavučinách času: Dobrodružný život našich předků V pavučinách času: Dobrodružný život našich předků Jaroslav Čechura

Dobře napsané, zajímavě sestavené, neotřelé otázky, to je všechno fajn. Čechura odpovídá zajímavě tam, kde uvádí konkrétní případ či příhodu, v některých tématech ale tápe (mor, husitství) a v dalších generalizuje na základě jednoho dvou excesů. Ještě že nedošlo na čarodějnice, to by bylo hodnocení o dost horší.

01.03.2024 5 z 5


Kde jsi, když nejsi Kde jsi, když nejsi Radka Třeštíková

Baví mě názory paní Třeštíkové, nebaví mě sebeprezentace paní Třeštíkové a bohužel jsem se přemáhala dočíst její údajně nejlepší knížku. Ty dialogy jsou rádoby free, ale je to tak lámané přes koleno, že slyšíte praskat kosti.

01.03.2024 3 z 5


Kronika jednoho šílenství: Čarodějnice na severní Moravě v 17. století Kronika jednoho šílenství: Čarodějnice na severní Moravě v 17. století Jaroslav Čechura

Navnadila mě obálka a výborně napsaná knížka V pavučinách času. Jenže to byly rozhovory, tohle se čte o poznání hůř a hlavně je celá argumentace, že si ženy za upalování za živa mohly vlastně samy a že je nikdo k výpovědím v mnohaletých žalářích nenutil, bizarní, až děsivá.

27.02.2024 3 z 5


Dějiny sexuality I. - Vůle k vědění Dějiny sexuality I. - Vůle k vědění Michel Foucault

Nečte se to dobře ani rychle, ale podstata je naprosto přesná a pravdivá. Dějiny, které se zas tak moc nemění.

27.02.2024 5 z 5


Kladivo na čarodějnice Kladivo na čarodějnice Václav Kaplický

Výborně napsaná obžaloba mučitelů všech svobodomyslných žen a těch, kteří mají smysl pro to, co je "mezi".

27.02.2024 5 z 5


Desatero smyslů Desatero smyslů Jaroslav Petr

Hodně zajímavá a místy až neuvěřitelná kniha. Autorovi musíte věřit, protože většinu věcí si nejde v knize ověřit a hledat si články v zahraničních časopisech stále nejde.

27.02.2024 5 z 5