stoceska stoceska komentáře u knih

☰ menu

Dopisy od mrtvého Dopisy od mrtvého Steve Robinson

Nějak jsem se nemohla začíst a pořád srovnávala se Spříznění. Přiznám se, že mě ten příběh nechytl a krve tam na můj vkus bylo opravdu hodně. Ale úroveň genealogie mě bavila (i když v jiných dílech byla propracovanější).

01.04.2024 3 z 5


Někdo z nás Někdo z nás Kristýna Trpková

VYNIKAJÍCÍ KNIHA

Zaujala mě už úvodní zmínkou o domácím násilí. Vůbec jsem se nemohla odtrhnout (asi i tedy kvůli tomu, že se tímto tématem zabývám již několik let). Velmi silný příběh, ale citlivějším pomáhám příliš nedoporučuji. A i když jsem tušila, jak to vyvrcholí, od prologu do epilogu jsem se nenudila. Zajímavé nahlédnutí do toho, jak jednotliví členové domácnosti vnímají svou minulost (prožité události), z jakých důvodů se rozhodli tak, jak se rozhodli, a jak tyto jejich rozhodnutí ovlivňují jejich přítomnost a budoucnost. Některé věci mi sice z psychologického hlediska nesedí (například ta zdánlivá idila a neskutečné sebeovládání - obávám se, že minimálně u některých zúčastněných by traumatický zážitek "pracoval" daleko více), ale chápu, že tohle je jiný žánr. Občas mě mátlo rychlé střídání perspektiv (kdo je právě vypravečem a střídání přítomnosti se vzpomínkami z minulosti), rychle jsem si však zvyklá.

17.03.2024 5 z 5


Mapy mých pocitů Mapy mých pocitů Bimba Landmann

Krásně zpracovaná kniha (nejen) pro děti, která seznamuje se základními emocemi. Oceňuji, že při práci s knihou se probouzí fantazie a kreativita. Vše je otevřené a záleží především na pohledu čtenáře, který si zde může volit svou cestu ke svým pocitům. Nádherné ilustrace. Terapeutický potenciál. Zkrátka pěkný počin.

07.03.2024 5 z 5


Jak mi dneska je? Jak mi dneska je? Thomas Prünte

Kniha se zaměřuje na velmi specifickou část terapeutických sezení a to na prvních 5-10 minut, které následují po vstupu do terapeutovny. Oceňuji velkou praktičnost a konkrétnost. Postupy jsou snadno a rychle přenositelné přímo do praxe.

04.03.2024 5 z 5


Jak selhat jako terapeut: 57 způsobů, jak ztratit nebo poškodit svého klienta Jak selhat jako terapeut: 57 způsobů, jak ztratit nebo poškodit svého klienta Bernard Schwartz

V této knize se můžete dozvědět velmi užitečné informace, jak začít vykonávat "umění psychoterapie". Navzdory negativně laděnému názvu knihy, dává text v podstatě návod, jak dělat věci správně, a jak se vyvarovat chybám. Za mě povinná četba pro všechny začínající (psycho)terapeuty.

28.02.2024 5 z 5


Jak se stát dobrým psychoterapeutem Jak se stát dobrým psychoterapeutem Zbyněk Vybíral

Kniha vhodná pro začínající psychoterapeuty (psychology), která shrnuje důležité informace o tom, co má či nemá správný terapeut dělat. Většinu informací už cílová skupina pravděpodobně slyšela, ale zde jsou všechny popsány hezky, stručně, srozumitelně na jednom místě.

28.02.2024 4 z 5