Jak mi dneska je?

Jak mi dneska je? https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/407222/bmid_jak-mi-dneska-je-rFt-407222.png 5 4 3

To, jak začneme terapeutické sezení, může zabarvit celý jeho průběh. Překvapivým začátkem může terapeut vyvolat klientovu zvědavost a oživit rozhovor. Tato kniha se zabývá tím, jak lze úvodních deset minut terapie zvládnout s větším uvědoměním i jak se dá obecně rozšířit terapeutický rejstřík. Nabízené techniky slouží třeba regulaci emocí, hledání zdrojů a vyjadřování skrytých potřeb. Probíhají nejen v řeči, ale i za pomoci tužky nebo neverbálně. Některé z nich jsou dosti překvapivé nebo provokativní. Zkuste se třeba svého klienta zeptat, jak vám dneska je – ne klientovi, ale vám, terapeutovi! Možná tím procvičíte jeho schopnost vcítění. Kniha obsahuje ukázky z rozhovorů i upozornění, na co si je třeba u každé metody dávat obzvláštní pozor. Autor tvrdí, že i když všechny předkládané techniky sám nevymyslel, všechny je vyzkoušel a žádného klienta tím nepřiměl k předčasnému ukončení terapie.... celý text

Psychologie a pedagogika
Vydáno: , Portál
Originální název:

Wie geht is mir heute?


více info...

Přidat komentář

stoceska
04.03.2024 5 z 5

Kniha se zaměřuje na velmi specifickou část terapeutických sezení a to na prvních 5-10 minut, které následují po vstupu do terapeutovny. Oceňuji velkou praktičnost a konkrétnost. Postupy jsou snadno a rychle přenositelné přímo do praxe.

Shindo
09.06.2021 5 z 5

Dobre napísaná kniha od terapeuta so štvrťstoročím skúseností. Niektoré techniky ma pobavili, iné zaskočili ale potom som si uvedomil, že autor uvádza, že všetky fungovali a klienti k nemu chodili aj naďalej.

Oceňujem aj podkapitolu "Co mít na paměti" pri každej technike. Táto podkapitola vždy upozorňuje na to, pri ktorých pacientoch sa daná technika nehodí, resp. akú alternatívu je možné skúsiť.


hu_87
10.01.2021 5 z 5

Super prakticky zaměřená knížka, podtržená i jednotlivými příklady z praxe jakožto terapeuta a jeho klienta. Četlo se mi to moc dobře. Dobře využitelné pro každého, kdo dělá (nebo chce dělat) takříkajíc s lidma. Může se v tom hledat hodně inspirace pro každodenní život, nejen ten profesní.

Autorovy knížky

2019  95%Jak mi dneska je?

Kniha Jak mi dneska je? je v

Právě čtených2x
Přečtených6x
Knihotéce10x
Chystám se číst14x
Chci si koupit9x