Stingerlover Stingerlover komentáře u knih

☰ menu

Hawkwoodova cesta Hawkwoodova cesta Paul Kearney

Wow!
Konečně fantasy, připomínající Gemella. Úžasné rozpracovaná psychologie postav,světa a jejich osudů. První díl sem přečetla za dva dny,abych se vrhla na další. Trochu mě mrzí, že takových knih je opravdu po čertech málo.

28.04.2023 5 z 5


Půl krále Půl krále Joe Abercrombie

Bylo mi doporučeno a zklamalo. Nečekala sem zázrak,ale takové zklamání taky ne. Silné podprůměrná fantasy,s předvídatelným koncem a psaná snad na koleně v autobuse.....

28.04.2023 odpad!


Pavučina lásky Pavučina lásky Theodora Stonewall

(SPOILER) Třetí díl fantasy, která zatím boří všechna zažitá klišé. V knize se objevují věci,postavy a místa,která znám,a to mě hodně bavilo. Bavilo mě to a smála sem se velmi často.
Postavy jako Snězkonova,Presbuřt,Schinderhanes a ostatní mě bavili, stejně jako úchylný starý čaroděj,jenž se rozhodl umřít při sexu a na drogách.
Umírala sem smíchy z postavy Juliana Zadřibrka,jelikož(naštěstí ne osobně) znám předlohu pro tuto postavu. Absolutní top byla scéna ve vězení,kde padla hláška:Ještě že jsem na znásilnění moc ošklivej...a odpověď zněla:....tady ne.
Pokud chcete fantasy, které se trénuje do lidských nešvarů,ve kterých se leckdo z nás pozná,pokud chcete příběh silné vybočující z řady moderních fantasy, přečtěte si to. Byla sem uchvácena a čekám další díl.
A pokud žijete v Brně,a jste na to hrdí, obrnte se, protože z Brna si autoři dělají opravdu nehoráznou srandu.....

28.04.2023 5 z 5


Murie Murie Rosana Zvelebilová

Tak znova. Někomu se nelíbil můj komentář, protože to byla pravda.
Pokud tohle má být komiks,autorka by se měla stydět. Kresby jsou naprosto nepovedené,měla sem pocit jako bych viděla kresby žáků základní školy. Příběh plytký.

24.01.2023 odpad!


Píseň oceli Píseň oceli Michaela Merglová

Jestliže je autorka bývalou klientkou Jedličková ústavu pro mentálně postižené,k výtvoru blahopřeji. Pokud ne, smůla.
Příběh kde logika nemá ani nohy,kde se souboje popisují citoslovcí "bum,sek,prásk,pích",kde bard nosí harfu,(aniž by se autorka vůbec pokusila zjistit jak je velká nejmenší harfa),zaklínadla jako z časopisu Ohníček a erotika jako z Mateřídoušky....
"Dítě dělá vyrval jako medvěd v říji"
"Ruce i paty trhaně zatínal do podlahy"
"Rozsekli mu záda"
"Kůň plive."
"Prameny deště."
Za mě totální odpad, který si nezaslouží ani místo jako podložka pod rozviklanou skříň.

19.01.2023 odpad!


Encyklopedie zbraní a zbroje Encyklopedie zbraní a zbroje Zdirad J. K. Čech

Skvělá kniha,velmi nápomocná.

14.07.2022 5 z 5


Odstřelovač - výcvik, technika, zbraně Odstřelovač - výcvik, technika, zbraně Peter Brookesmith

Tak napřed to pozitivní. Hezké fotky, papír,vazba.
Negativa. Příliš mnoho nepřesností,kterým vévodí historka Zajceva s Konnigsem. Je popsána úplně stejně, jako byla zfilmována, což je trestuhodné,neboť šlo o fikci,která se nezakládala na pravdě.

22.02.2022 1 z 5


Cesta do neznáma Cesta do neznáma Theodora Stonewall

Pokracovani Zakhara,misence na ceste za...ne,za duhou ne.Prvni knizka byla tenoucka,zvladla sem ji precist za jeden den.A pak si precetla znovu.Druha kniha je vyrazne objemnejsi,ale ctiva stejne.Z nekterych veci v knize mi bylo trochu spatne,nebot sem je predstavila.Jeste ze knizku necetl muj muz,protoze kdyby mi potom rekl v nejake romanticke chvili Zabec!,asi bych ho zabila....
Kazdopadne me zaujala kultura popisovana v knize,to se malokdy ve fantasy vidi.

15.08.2021 5 z 5


Tři jezdci apokalypsy Tři jezdci apokalypsy Theodora Stonewall

Pokracovani dobrodruzstvi tri skorohrdinu.Hned druha kapitola me rozesmala az k slzam.Akce strida humor,bavila sem se az sem slzela.Chvilemi mi to pripominalo Narcos v jinem svete.Za me skvely pocin a drzim palce at to jde takhle dal.

28.01.2021 5 z 5


Kriminalistické otazníky Kriminalistické otazníky Ondřej Krotil

Ach jo....tolik sem se těšila a tak sem zklamaná....
Čekání jak na Godota, a pak spíš Dostojevského Idiot. Ta práce se slohem, ty domněnky nepodložené fakty a ohánění se dokola nevyřčenou teorií že za veškeré zlo může komunismus.
Některé případy jsou špatně podané, neboť právě u prvního lze snadno předpokládat skutečnou podstatu věcí.
Bohužel, koupila sem knihu a dala ji do knihobudky,aby i někdo jiný mohl mit špatný den. Trapné komentáře oslavujici práci autora z řad jeho stoupenců, pracujících u policie mě utvrzují v domněkách o jejich inteligencí.

19.11.2020 odpad!