SkR3T SkR3T komentáře u knih

☰ menu

Iluminace (limitovaná edice) Iluminace (limitovaná edice) Alan Moore

Rozhodně to není kniha pro každého, nejde o oddechovku, u které můžete vypnout, ale naopak je důležité se při čtení soustředit a dávat pozor na detaily. Právě to mě však bavilo a užívala jsem si ten pocit, kdy do sebe vše nakonec zapadlo. Líbí se mi také Moorův někdy až hodně černý humor. Každá povídka je v něčem jiná než ostatní, ale všechny jsou dost vynalézavé. Alan Moore je za mě génius a doufám, že se ještě nějakých jeho povídek dočkáme. Mými favority jsou Hypotetická ještěrka, která ve mně nejdéle doznívala, Nepravděpodobně komplexní vysokoenergetický stav, který byl vlastně nakonec dost vtipný, a Co vlastně víme o Thundermanovi. Líbily se mi však všechny povídky a třeba hledat pointu v Americké světlo: vzdání holdu bylo dost zajímavé.

21.03.2024 5 z 5


Krysí ostrov a jiné povídky Krysí ostrov a jiné povídky Jo Nesbø

Povedená sbírka povídek, která mě leckdy vedla k zamyšlení, jak bych se v podobné situaci zachovala já. Nejvíce mě oslovila titulní povídka, která má perfektní rozuzlení.

Krysí ostrov 5*
Skartovačka 4,5*
Cikády 4*
Sérum 4*
Černý jezdec 4,5*

20.01.2024 4 z 5


Nikdy se nepřestala usmívat Nikdy se nepřestala usmívat Martin Štefko

Tak tohle se povedlo. Silný je hned prolog, který mě rychle vtáhl do příběhu a vyvolal ve mně zájem dozvědět se o Alexandře víc. Celou knihou se pak vine otázka, zda je Alexandra zrůda, nebo lidská bytost a jestli Robertem manipuluje, nebo ji jako jediný dokáže vidět takovou, jaká opravdu je. Líbilo se mi, jak se v knize střídaly popisy vražd s kapitolami, kde o nich Robert mluvil s Alexandrou, i to, jak byly jednotlivé vraždy napsané - každá trochu jiným způsobem a autor si s tím opravdu pěkně pohrál. Moc mě bavilo, jak se v příběhu postupně objevovaly drobné rozpory, kdy jsem měla pocit, že něco tak trochu nesedí, ale nerozuměla jsem tomu, proč. Závěrečné rozuzlení jsem nečekala. Kniha jako celek mě velmi příjemně překvapila a o to víc si vážím toho, že ji mám s věnováním autora. :-)

15.01.2024 5 z 5


Život v ráji Život v ráji Martin Štefko

Zábavná exkurze do zombie světa, kde se pořád něco děje a hlavnímu hrdinovi přibývají problémy k řešení. Najdete zde kupu hlášek, zabíjení a barvitě popsaného sexu. Zaujala mě postava Ernesta, ale ostatní obyvatelé osady mi připadali, jako by byli v knize jen do počtu, a mrzelo mě, že nejsou více prokreslení. Tohle by King nedopustil. ;-)
Přestože se jedná o druhou knihu série, je možné ji číst i bez znalosti předchozího dílu, protože mu dějově předchází. 70%

20.11.2023 4 z 5


Pomiluj smrt Pomiluj smrt Veronika Fiedlerová

Díky edici Zrnka temnoty si začínám uvědomovat, že se vyplatí věnovat pozornost i českým autorům a nesázet jen "na jistotu" u těch zahraničních. V této knize se mi nejvíce líbily myšlenkové pochody hlavní hrdinky a to, že některá místa v příběhu otevírala více možností a nechala pracovat čtenářovu fantazii (např. osud Luisiny matky). Knihou se prolíná násilí, erotika, temná atmosféra a soucit s těmi, co jsou odlišní. V knize se objevují zajímavé a dobře vykreslené postavy. Má navíc hodně nosných témat, takže bych si příběh dokázala představit klidně jako rozsáhlejší román. S autorkou jsem si příjemně popovídala na Comic Conu a knihu mám s milým věnováním. Její styl mě zaujal a ráda si časem přečtu i další její knihy.

01.11.2023 5 z 5


V pekle jsme všichni Hébert V pekle jsme všichni Hébert Madla Pospíšilová Karasová

Velmi realisticky vylíčené utrpení malého chlapce i muže, který se z něj stal, navíc napsané tak dobře, že tu bolest prožíváte s ním. Je to poměrně explicitní, ale zároveň psané s citem. Příběh měl rychlý spád a dokázal mě vtáhnout hned během prvních stran. Přečetla jsem ho během pár hodin, ale myslím, že ve mně bude ještě dlouho doznívat. Měla jsem to štěstí se s autorkou setkat i osobně u stánku na Comic Conu a působila moc mile a sympaticky. Přestože se tématu, kterému se kniha věnuje, většinou spíše vyhýbám, jsem ráda, že jsem si ji přečetla, protože si vážím příběhů, které ve mně dokáží vyvolat silné pocity a i po zavření knihy o nich stále přemýšlím. 90%

01.11.2023 5 z 5