Sjaxie51 Sjaxie51 komentáře u knih

☰ menu

Osmý život (pro Brilku) Osmý život (pro Brilku) Nino Haratischwili

Za posledních pár let nejlepší kniha. Literatura se vším co k definici slovesnosti patří. Výrazné postavy a jejich dramatický vývoj, historie, nádherný jazyk a formulace. Objemnost knihy mi vůbec nevadila a doufám ze si ještě budu moci přečíst i tu osmou knihu Brilčinu. 100% a poděkování autorce.

07.02.2021 5 z 5


Drak spí Drak spí Michaela Klevisová

Přesvědčivě vylíčená atmosféra zapadlé samoty a mezilidské vztahy. Některé momenty lehce predvídatelné ale četlo se to dobře. Z knihy na mne dýchla i prázdninová atmosféra dětských let a tajemno starých zaprášených půd, které se v Sudetech najdou i dnes.

07.02.2021


Dům smrti Dům smrti Bernhard Aichner

Jedničku jsem nečetla a tak jsem do toho dortu co uvařil autor po vzoru pejska a kočičky spadla rovnýma nohama. A bylo tam Fšechno, i nejedna hlava, tedy ne z husy a další a další ....uf a jelikož nejsem vzteklý pes, tak jsem si to bolení z tého knihy nezasloužila. Od objímání dětí jsem měla unavené paže a předvídatelný děj mi připomínal české televizní seriály. Jednoduchý styl i jazyk vyprávění naštěstí zaručuje přečtení během několik hodin. Psychopatická mstitelka a vražednice Blumová přilakovaná narůžovo láskyplnými výlevy citů ke svým dětičkám mé sympatie bohužel nezískala. Jen vyvolala obavy ze všech vdov, které se v mém okolí vyskytují, doufám, že jsem jim slovem neublížila, ale na pozoru se mám i tak.

14.08.2017 1 z 5


Den Trifidů Den Trifidů John Wyndham (p)

Vlastním vydání z roku 1972 a pravidelně se k této knize vracím, neb se nedá
" očíst". Filmové zpracování bylo tristní.

31.01.2017 5 z 5