Rednee Rednee komentáře u knih

☰ menu

Dům na kopci Dům na kopci Shirley Jackson

Tato kniha nebyla nejhorší, ale ani nejlepší. Na to, že je to hororové téma, tak jsem čekal více. Děj knihy až do příjezdu do domu se četl dobře, tak jako každá kniha, když se seznamujete s novou knihou, dokonce jsem se i zasmál některým pasážím, ve kterých vystupovala paní Dudleyová. Další stránky se četly už s menším zájmem. Nebylo tu zde napětí, zápletka, nic tajemného, jak jsem očekával. Konec byl velmi předvídatelný a už jsem byl popravdě rád, že mám knihu přečtenou a je to za mnou. Jinak popis prostředí a atmosféra u mě zvítězili, tak proto dávám 3 hvězdičky :)

17.02.2018 3 z 5


Ledové sestry Ledové sestry S.K. Tremayne (p)

Za mě nejhorší kniha, co jsem doposud četl. Začátek, tak 50 stran docela ušlo, seznámení s tím, co se stalo, ale potom? Děj úplně nulovej. Pomatené dítě, které neví, jestli je Lydia nebo Kristie, a potom uvíznou v bouři na ostrově a tím končí děj knihy. Konec byl hrozně předvídatelný. Za mě vůbec nedoporučuji.

10.02.2018 odpad!


Zimní lidé Zimní lidé Jennifer McMahon

Kniha byla velmi čtivá a určitě bych se k ní vrátil znovu. Nebyl to takový typický duchařský příběh, ale už jenom z názvu vyplívá, že nejde o lidi, ale o zvláštní osoby, mezi živými a mrtvými. Moc se mi líbilo časové prolínání, že jednou autorka psala o událostech roku 1908, a poté současnot. Vůbec by mi nenapadlo, že Sářina smrt nebude natolik sedět, jak se z prvu zdálo. Také se mi líbil osud Ruthie, která zjistila, že ji rodiče celou dobu skrývali před pravdou o ní samé. Konec knihy byl akorát trochu si myslím pro Ruthie, která měla o své budoucnosti větší představy, né zrovna veselý. Celkový dojem je, že kniha byla velmi čtivá a v některých pasážích opravdu hororová a tajemná.

20.01.2018 5 z 5


Všude kolem černý les Všude kolem černý les Ruth Ware (p)

Tato kniha mi především oslovila podle názvu. Nezklamala, ale řadil bych ji do průměrných knih. Kniha je sama o sobě čtivá, ale k detektivce má o pozdání dál. Vůbec zde nebyla žádná zápletka, takže když Nora a spol byli na schodišti, tak jsem věděl, kdo je ten neznámý a věděl jsem přesně, že bude následovat střelba. Také to, že se bude snažit utéci Nora z nemocnice bylo jasné. Celkově byl tento příběh průměrný, ale zase má to i kladné stránky. Moc se mi líbilo prostředí skleněného domu, takže někdy i zde čišel z toho strach. Doporučji k přečtení, ale ne se záměrem, že je to super detektivka, ale spíš o starých přátelích, kteří tráví rozlučku a je tu zde jeden člověk, který si chce vyřídit účty z minulosti.

20.01.2018 3 z 5


Modrý dům Modrý dům Táňa Keleová-Vasilková

Tak tahle kniha může dát čtenáři více než očekáva. Moc se mi líbila moudra a prozřetelnost staré paní a její vyrovnanost. Krasné počtení při víkendových dnech rozhodně nezklame. Tuto knihu jsem přečetl za 3 dny jedním dechem. Líbil se mi moc děj knihy a povahové rysy postav. Zde jde vidět, že rodina je to nejdůležitější, co máme a někdy si to ani neuvědomujeme. Za mě jedna z nejlepších "oddechových" knih. :)

29.12.2017 5 z 5