RealChad RealChad komentáře u knih

☰ menu

Klapzubova jedenáctka Klapzubova jedenáctka Eduard Bass (p)

Milé čtení, krásné ilustrace, nápadité značení stránek. Krásně se četlo. Žvásty typu "Na tuhle knížku už jsi moc starej, to už jsi propás" rozhodně nejsou na místě. Její krásu si uvědomuji a připouštím i v pozdějším věku. :-)

01.10.2021 5 z 5


Jeptiška Jeptiška Denis Diderot

Tak nějak mě i během čtení napadlo, kolik toho člověk, jeho tělo i psychika dokáže vlastně vůbec vydržet... Bavíme-li se konkrétně o Jeptišce, sestře Zuzaně... Občas jsem pozvednul obočí nad tím, že se chudák holka dokázala udržet ve vegetativním stavu... :/ Jinak, co se týče stylu jazyka, tak ten mi vcelku seděl.. Po řádcích se náramně klouzalo očima. :-)

07.09.2021 4 z 5


Talisman Talisman Stephen King

Moje první 'Kingovka', už je to asi 5-6 let... Pamatuji si, že v knihovně mě uhranula zejména obálka. :-D Na to, jak byla kniha dlouhá, tak mne neodradila. Pamatuji si, že jsem jí celkem hltal a těšil se na každou další řádku. :-) Děj se pohyboval mezi dvěma světy a o dobrodružství a napětí nebylo nouze. :-)

07.09.2021 4 z 5


Velký Gatsby Velký Gatsby Francis Scott Fitzgerald

4 * dávám pouze za velmi silnou osobní vazbu k tomuto příběhu, k postavám a zejména k filmu, který byl výtečně zpracován (hl. role - L. di Caprio) Kdybych měl hodnotit čistě literární dílo - byly by to sotva 3 * s fousem. :-)

07.09.2021 4 z 5


Ze života hmyzu Ze života hmyzu Daria Ullrichová

Moc sympatické mi bylo, že si na sklonku dramatu mohl čtenář vybrat, jak vlastně onen život člověčí-tulákův skončí. :-) Bezvadné paralely hmyzí říše s životem lidským... Zajímavě propletené vztahy mezi dílčími druhy a jejich mnohdy chmurnými a tragickými osudy. V díle se dost vyzdvihuje subjektivní pohled jedince, či druhové skupiny, chcete-li. :-) Pro každého představuje onen 'celý svět' něco jiného... Pro někoho jsou to dva trsy trávy a balvan, pro někoho hovnová kulička a pro dalšího zas mraveniště a jejich kolonie... Musím říct, že pan Autor Karel Čapek se opět vyznamenal. Smekám pomyslný klobouček. :-) Jestli se někdy poštěstí - moc rád bych viděl i divadelní inscenaci. Ačkoliv si moc na dramata nepotrpím, tohle mělo svou nezaměnitelnou krásu a svrchovaně jsem si jej užil od začátku až do konce. :-)

07.09.2021 5 z 5