rafi301 rafi301 komentáře u knih

☰ menu

Cesta pokojného bojovníka Cesta pokojného bojovníka Dan Millman

Knihu jsem přečetl několikrát v různém časovém rozmezí a vždy mi dala něco nového, co jsem v ní před tím neviděl, nebo původně chápal jinak. Doporučuji všem "hledajícím bojovníkům". :-)

23.03.2018 5 z 5


Enneagram Enneagram Don Richard Riso

Z knih přeložených do češtiny zabývající se Enneagramem, je podle mě tato kniha úplně nejlepší! Kromě toho, že je absolutně nestranná vůči kterémukoliv náboženství, filozofickým a dalším směrům, je velice čtivá, výstižná a trefná. Neobsahuje žádné složité plky a vaty kolem, všechno je jasné a k věci a každá věta má svůj význam. Tato kniha,. jako jediná přeložená do češtiny, popisuje velmi detailně podtypy jednotlivých enneagramových typů a to i z hlediska "emoční/duchovní" vyspělosti člověka. Enneagram je dokonalým systémem sebepoznání a seberozvoje a v této knize je to naprosto skvěle podáno! Knihu doporučuji. :-)

20.03.2018 5 z 5


Enneagram - Devět tváří duše Enneagram - Devět tváří duše Richard Rohr

Tato kniha mě bohužel zklamala tím, že je až příliš křesťanky zaměřena. Bohužel na obalu ani textu v internetovém obchodu u knihy, není žádné upozornění pro případného čtenáře, že je v této knize Enneagram aplikován na křesťanství. Vzhledem k tomu, že nemám rád dogmata a křesťanské fanatismy, tak jsem knihu vrátil. Zkoušel jsem knihu číst, ale na každé straně zmínky o vykoupení, hříchu a samé úryvky z Bible... Informace o jednotlivých typech osobnosti tam jsou, ale je to jen pro toho, kdo takové věci vyznává a má na to trpělivost.

20.03.2018