Enneagram

Enneagram https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/347070/bmid_enneagram-d8n-347070.jpg 5 21 9

Objevte hlubokou moudrost enneagramu Enneagram je dynamický psychologicko-spirituální systém, který jedinečným způsobem popisuje devět základních vzorců lidské duše, devět způsobů bytí ve světě – devět typů osobnosti, jejich hluboké vnitřní motivy jednání a chování. Don Richard Riso a Russ Hudson, dva přední světoví odborníci na enneagram, vám v této knize přinášejí dosud nejobsáhlejší představení systému enneagramu a devíti typů osobnosti a představují účinné způsoby použití enneagramu jako nástroje osobní transformace a rozvoje. Ukazují, jak překonat vnitřní překážky, využít vaše výjimečná nadání a schopnosti i jak nově nasměrovat váš život. Enneagram vám může posloužit jako cenná praktická pomůcka nejen v jakékoliv terapii, psychologické a duchovní práci, ale i v oblasti partnerských a rodinných vztahů a ve světě podnikání – ke zlepšení vztahů, zefektivnění komunikace a předcházení konfliktů. Za poslední desetiletí se stal také uznávaným nástrojem pro zvýšení emoční inteligence a kultivaci osobnosti při práci koučů, firemních konzultantů, terapeutů a pedagogů. V knize Enneagram mimo jiné najdete: · dva spolehlivé dotazníky pro určení vašeho typu, · detailně popsané profily jednotlivých typů osobnosti zaměřené na rozvoj potenciálu každého typu a na omezení předvídatelných neúspěchů, · duchovní starty, budíčky a varovné signály pro každý typ, · množství individualizovaných cvičení a praktických strategií, které vás zbaví problémových návyků, zlepší vaše vztahy a posílí vaši vnitřní svobodu, · náhledy odhalující nejskrytější motivace, obavy a touhy každého typu.... celý text

Esoterika, astrologie, okultismus Literatura naučná Osobní rozvoj a styl
Vydáno: , Synergie
Originální název:

The Wisdom of the Enneagram


více info...

Přidat komentář

Ophelie
23.03.2023 5 z 5

Musím říct, že jsem od knihy neměla žádná veliká očekávání - na poli seberozvoje a sebepoznávání je toho na trhu tolik, že jsem nečekala takovou výjimečnost této knihy. Wow a pane jo! O enneagramu jsem neměla ani tucha a tato tématika mě po přečtení tak oslovila a pohltila, že se chystám na čtení dalších knih o enneagramu. Nejen prvotní vhled do problematiky enneagramu, ale i podrobné popisy jednotlivých typů osobností nabízejí čtenáři opravdový požitek a zážitek uvědomění a opravdového sebepoznání bez jakýchkoli servítek. Díky testům můžete určit svůj typ osobnosti a musím říct, že po přečtení svého typu mi nejen spadla brada, ale pak přišel trochu šok a i úleva - konečně to někdo dokázal bez servítek popsat, určit, odhalit, přesně pojmenovat. Takže pokud chcete poznat sami sebe a lépe porozumět sobě i svému životu, doporučuji přečíst tuto knihu.

Jitty82
04.08.2022 5 z 5

Enneagram je individuální lidský proces vývoje osobnosti a volby životní strategie. Popisuje strukturu naší povahy nejen s jejími přednostmi ale i stíny, což je velmi zajímavé. Pomáhá pochopit naše nevědomé chování, pomáhá pronikat a chápat postoje i druhých lidí. S Enneagramem se můžete vyvíjet celý život, protože je dobře použitelný v praxi a dá nám nahlédnout do určitých strategií, přes které můžeme jako člověk růst.

Život se začne člověku měnit, pokud dá stejně tolik energie víře ve své schopnosti, jako dává strachu ze svých neschopností.


tinka1974
09.01.2021 5 z 5

Stále ještě čtu a možná budu číst pořád. Je to velmi zajímavé, co se o sobě člověk dozví a také velmi trefné. Uvědomíte si spousty ze svého chování a reakcí. Když se správně určíte, pože vám pochopit a najít sebe sama. A postrčit v cestě životem dál

Malachime
12.08.2019 5 z 5

Hodně zajímavá kniha. Moc se mi líbí, že nabízí člověku další stupně vývoje a sebezdokonalování. Pokud se najdete ve svém čísle, dojde u vás nejdříve k pěknému šoku. Po nějaké době se to ale změní v neuvěřitelnou úlevu a možná až v lásku k sebe sama, protože každý máme své strachy a slabosti, se kterými můžeme bojovat a své neuvěřitelně plodné silné stránky, které můžeme rozvíjet. Díky za tento nový pohled na lidstvo. Pomohlo mi to mít větší soucit se mnou i s lidmi okolo.

lidunka1
03.07.2019

Je to velmi zajímavá osobností typologie. Spoustu jsem se o sobě dozvěděla. Kdo má zájem o osobní rozvoj, doporučuju ke čtení.

lanaquila
11.01.2019 5 z 5

Myslet si, že někdy budeme dokonale znát sami sebe, je naivní představa. A Enneagram je svělým průvodcem na cestě k sebepoznání. Zároveň může pomoci při porozumnění mezilidských vztahů. Ale nesmíme se nechat zlákat na cestu hodnocení a kritice ostatních. Nikdy totiž nevíme, co za jejich chováním skutečně stojí.

rafi301
20.03.2018 5 z 5

Z knih přeložených do češtiny zabývající se Enneagramem, je podle mě tato kniha úplně nejlepší! Kromě toho, že je absolutně nestranná vůči kterémukoliv náboženství, filozofickým a dalším směrům, je velice čtivá, výstižná a trefná. Neobsahuje žádné složité plky a vaty kolem, všechno je jasné a k věci a každá věta má svůj význam. Tato kniha,. jako jediná přeložená do češtiny, popisuje velmi detailně podtypy jednotlivých enneagramových typů a to i z hlediska "emoční/duchovní" vyspělosti člověka. Enneagram je dokonalým systémem sebepoznání a seberozvoje a v této knize je to naprosto skvěle podáno! Knihu doporučuji. :-)

Uterox
14.01.2018 5 z 5

Úžasná moudrost a klíčová kniha pro sebeuvědomění. Nemůže chybět v žádné knihovně pro lidi, kteří se zabývají problematikou osobního rozvoje. Výhodou této knihy je, že se člověk dozví, jak plusy tak i minusy a oproti rozdílným typologiím je tam i zmíněno, jak na sobě pracovat dál, jak se rozvíjet. Je tam vidět i duchovní vrchol a to úplně od nejnižších úrovní. Proto taková typologie je velmi zajímavá a přínosná, než konstatování, že je člověk takový a makový a konec.

RenataP
25.10.2017

Byla jsem tímto překvapená a chycená do dokonalosti pavučin lidské psychiky, která se tu rozvíjí takovým způsobem, že psychologické knihy a astrologické rozbory jsou jen slabým odvarem. Z prvotního úžasu jsem přecházela do ochromení tím, co čtu, co cítím, jak dokonalý systém psychologického rozboru osobností enneagram je. Rozhodně doporučuji, je to čtivo a studium na celý život a dobrý pomocník nejen do mezilidských vztahů, ale i prostředek k sebepoznání a seberozvoji.

Autoři knihy

Don Richard Riso
americká, 1946 - 2012
Russ Hudson
americká

Kniha Enneagram je v

Právě čtených3x
Přečtených23x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených6x
Knihotéce7x
Chystám se číst28x
Chci si koupit9x
dalších seznamech1x