R-A R-A komentáře u knih

☰ menu

Žena v našem domě Žena v našem domě Andrew Hart

Za mě napínavá knížka s dobrým tématem. Některé pasáže se vlekly, jiné byly živější. Co mě zprvu trochu mátlo, byla dvojí osobnost postavy. Pak jsem si na to zvykla a bylo to v pohodě. Určité části děje byly předvídatelné, u jiných jsem neměla nejmenší tušení, dokud nepřišlo jejich rozuzlení. Například, proč jim ten chlápek z FBI nepomůže, když je sleduje? I na tuto otázku jsem dostala odpověď...
Nejednou jsem si vzpomněla na knihu Hospodyně.

09.01.2024 4 z 5


Liliana Liliana Anna Szafrańska

Po knížce jsem sáhla jen proto, že jsem potřebovala nějaký e-book, abych nesvítila dlouho do noci. Dále proto, že mi přistála v dobrovského knihovničce.
Od knihy jsem neměla velká očekávání, prvotní námět domácího násilí mě neoslovil a měla jsem nutkání knihu odložit. Občasná retrospektiva, která se v díle objevila, mě mátla natolik, že jsem se musela pozastavit a přemýšlet. Až později jsem pochopila, že když jedna kapitola skončila d rtuhá začala o nějaký čas pozdění, není vinou chybějících stránek či mé nepozornosti. Místy objevující se chyby celkový dojem moc nevylepšovaly.
Přestože jsem, jak už bylo zmíněno, po knize sáhla víceméně náhodou a začátek mě moc neuchvátil, přecetla jsem ji za zhruba 10 dnů a na konci i slzička ukápkla. V knihovničce už netrpělivě čeká druhý díl „Malvína“, tentokrát však v klasické tištěné verzi, neboť není nad to držet v rukou papírovou knihu.

31.10.2022 4 z 5


V pondělí a ve čtvrtek V pondělí a ve čtvrtek Táňa Kubátová

Oba kolem sebe kroužili, chtěli totéž, ale oba se zdrželi jakéhokoliv přiznání tomu druhému. Iva proto, že si vymyslela imaginárního přítele a nedokázala vyjít s pravdou na povrch. Vítek si zase myslí, že ho něj Iva nemá zájem, ba dokonce se mu snad vyhýbá...

Kniha měla spád, četla se skoro sama. Avšak děj byl celkem předvídatelný. Jedná se o další oddechovku pro večerní čtení před spaním.

29.10.2022


Kolotoč Kolotoč Paulina Świst

Další kniha, kde autorka propojuje právní oblast a erotiku. Avšak oproti Prokurátorovi, kde advokáti své klienty tahají z bryndy, tady se do ní naopak dostávají oni sami.

21.07.2022 5 z 5


Navždy mrtví Navždy mrtví Charlaine Harris

Další super knížka této autorky. Jediné, co mi na tom vadilo, bylo zachycení časové roviny ze dvou různých úhlů - jeden z pohledu Sookie, druhý vyprávěný třetí, nezúčastněnou osobou. Občas mě to mátlo, ale nic to neubírá na profesionálním výkonu autorky. Až mi bylo líto, že je to poslední příběh o Sookie, kniha s povídkami už není to pravé, ale jsem teprve u první, tak uvidíme, jak mi sednou.

16.03.2018 4 z 5


Mrtvý bod Mrtvý bod Charlaine Harris

Přestože jsem tuto knihu četla podruhé, měla pro mě překvapivý závěr. Polovina děje se mi vůbec nevryla do paměti, přestože jsem ji četla nedávno. Netrpělivě čekám na pondělí, abych mohla zajít do knihovny pro další díl.

17.02.2018 4 z 5


Tajemství ze záhrobí Tajemství ze záhrobí Charlaine Harris

Mě osobně se líbí všechny knihy od této autorky. Toto byla první série a vlastně i kniha (nevím, proč jsem začala posledním dílem), kterou jsem od ní četla a super. Tím, že jsem začala touto, ztratily ty předchozí na napínavosti, ale přesto to bylo, tedy alespoň pro mě, skvělé čtení.

31.12.2017 5 z 5