Petulllka Petulllka komentáře u knih

☰ menu

Božidara Božidara Veronika Hájek Hurdová

Tak tentokrát to není obraz z duše knihy, ale citát z knihy, který mě zaujal a který si potřebuji zapamatovat. ´´Buď pevná navenek, ale zůstaň jemná v srdci. ´´

Naprosto nádherná knížka, od které jsem se nemohla odtrhnout. Božidaru jsem si zamilovala hned. Její humor, nadhled a to, jak si dokáže užívat čas právě teď a tady a dělá věci, které chce. Protože dalším zajímavým citátem této knihy je ´´Jaký život bys žil, kdyby ti byla všechna ´musíš´ a ´nesmíš´ u prdele?

https://www.instagram.com/p/CwqQQlZLTZT/

28.02.2024 5 z 5


Dcera sněhu Dcera sněhu Eowyn Ivey

Když se z nebe začnou sypat první vločky sněhu a dotknou se země, přichází děvčátko vytvořené ze sněhu a lásky. Je děvčátko skutečné nebo je jen pouhou iluzí jedné staré ženy a muže, kteří děti nikdy neměli a přesto po nich tak moc toužili?

Mabel s Jackem chtěli děti, ale nebylo jim přáno. Vydali se na osídlovanou Aljašku, kde chtěli začít nový život a zapomenout na svá trápení. Krajina je zde krásná, ale nežije se zde lehko. Když napadne první sníh, Mabel přesvědčí Jacka, ať postaví sněhuláka. Po dlouhé době se oba při dovádění ve sněhu cítí bezstarostní, plní elánu. Stavba sněhuláku je tak pohltí, že se ze sněhuláku stane sněhulka se sukní a detailně vytvarovaným obličejem. Mabel jí dá i červené rukavičky a šálu. Na druhý den oba nacházejí prázdné místo po sněhulce, pouze rozházený sníh a malé drobné stopy botiček vedoucí do lesa.

Příběh krásně vykresluje zasněžené hory až tak, že na Vás dýchne závan studeného vzduchu. A ačkoliv je plný smutku a těžkostí života, tak nepůsobí depresivně.

https://www.instagram.com/p/CqU5SairmzS/

28.03.2023


Kde se les dotýká hvězd Kde se les dotýká hvězd Glendy Vanderah

(SPOILER) Co když se Vám jednoho dne na prahu domu objeví dívka, která tvrdí, že příšla z hvězd? Poskytnete jí zázemí nebo odvezete na policejní stanici? Tento příběh zasáhne nejen Vaše srdce, ale i duši.
Ornitoložka Joanna se po smrti své matky a boji s vážnou nemocí snaží vrátit do starých kolejí. Od rána do večera zkoumá hnízdění ptáků a chce tím překonat všechny své útrapy. Každodenní rutinu jí naruší záhadná dívka. Je bosá a potlučená a říká, že pochází ze vzdálené galaxie. Jejím úkolem je žít mezi lidmi dokud se nestane svědkem pěti zázraků.
Do řešení této záhady, odkud dívka pochází, se zapojí i samotářský a uzavřený soused Gabriel. Stanou se z nich přátelé, které spojuje neuvěřitelné pouto.
Ovšem idylka netrvá dlouho a z minulosti se vynoří krutá tajemství a budoucnost všech tří přátel je nejasná.
Kniha se četla krásně. Čtenář je vtažen do děje a to tak, že se doslova stane součástí pěti zázraků.

https://www.instagram.com/p/Cps_NtOLxHY/

12.03.2023 5 z 5


Den jako tenhle Den jako tenhle Kelley McNeil

Představte si, že se jednoho dne probudíte v nemocnici a Váš život je úplně jiný než si pamatujete. Vaše dcera možná vůbec neexistuje, šťastné manželství je v troskách a vysněný dům na venkově je prodaný. Je to jen výplod bujné fantazie hlavní hrdinky Annie Beyersové nebo si s ní život hraje jiným způsobem?

Annie si po těchto zkušenostech není jistá svým duševním zdravím. Všichni ji ujišťují a utvrzují v tom, že žádnou dceru nemá. Jak je ale možné, aby si pamatovala každou chvíli se svou Hannah? Od narození celých 5 let? Pamatuje si jejich život na venkově do detailu až do osudné nehody. Annie se vydává po záblezcích vzpomínek ze své mysli.

Já vše proživala s ní. Najde svou milovanou Hannah? Je to krásná knížka k přečtení a především k zamyšlení.

https://www.instagram.com/p/CpQpRkjLhAQ/

11.03.2023 5 z 5