Kde se les dotýká hvězd přehled

Glendy Vanderah

Po smrti matky a boji s vlastní nemocí se ornitoložka Joanna vrací ke svému výzkumnému projektu. Snaží se sama sobě dokázat, že všechny útrapy překonala, a od rána do večera zkoumá hnízdění ptáků ve venkovské oblasti v Illinois. Jednoho dne ale Joanninu zažitou rutinu naruší záhadná dívka, které se bosá a potlučená zjeví na prahu jejího domu. Dívka si říká Ursa a tvrdí, že přišla ze vzdálené galaxie, aby žila mezi lidmi, dokud se nestane svědkem pěti zázraků. Joanna se obává, že dítě uteklo z domova, a tak váhavě souhlasí, aby na čas zůstalo u ní. Zamýšlí mezitím zjistit, odkud Ursa je a zda se tam může bezpečně vrátit. Při řešení této záhady se s prosbou o pomoc obrátí na souseda, samotářského a uzavřeného Gabriela Nashe. Ale s každým dalším dnem, který Jo a Gabe s Ursou tráví, nezodpovězených otázek přibývá a podezření sílí. Jak to, že malá holka nejen čte, ale i chápe Shakespeara? Proč se kolem ní najednou dějí dobré věci? A proč už se na web věnovaný pohřešovaným dětem dvojice dospělých nedívá tak často jako ze začátku? Ačkoli trojlístek propojuje neuvěřitelně silné pouto, všichni vědí, že konec léta s sebou přinese těžká rozhodnutí. Než se Ursa dočká posledního zázraku, vynoří se z minulosti bolestná tajemství – a osudy všech tří přátel budou ve hvězdách.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: 2022 , Jota
Originální název: Where the Forest Meets the Stars, 2019

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kde se les dotýká hvězd. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

Laféeverte
29.10.2025

(SPOILER) Tohle bylo milé překvapení. Knihu jsem si půjčila úplně náhodou a od začátku mě ta situace s Ursou zaujala, pak se z toho vyvinul krásný příběh, který při konfrontaci s realitou v závěru knihy sice dostal trochu na frak, ale stále lze hovořit o šťastném konci. Celé čtení jsem si užila. A jen tak na okraj by mě zajímalo, jestli ten sociální systém péče o děti v Americe opravdu takto funguje, nebo ne (včetně toho potencialniho trestného činu u Joanny a Gaba).

všech 92 komentářů

Související novinky - Kde se les dotýká hvězd (0)

Ale někdy se musí nejdřív stát něco špatnýho, aby se pak mohlo stát něco dobrýho.

Skoro každá rodina je nějak pošahaná, záleží jenom na tom, kolik je v ní lásky.

všech 3 citátů najdete u autora

Kniha Kde se les dotýká hvězd v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně222x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy: