Petul_96 Petul_96 komentáře u knih

☰ menu

Síla hlasu Síla hlasu Martin Rousek

Wow! Tenhle příběh mně pohltil od začátku do konce, četlo se to úplně samo, i když to bylo úplně něco jiného. Přiznám se, že každou stránku jsem nedočkavě hltala a nemohla přestat číst. Místy jsem měla i strach a bála se jak to celé dopadne. Přesto, že příběh poukazuje na Oscarův nelehký život, autor poukazuje na to, že občas se tyto situace dějí po světě...Svým způsobem mi to přišlo i smutné, když jsem si to uvědomila ne každý má v životě to štěstí na milující rodiče. Postavu Oscara jsem si neskutečně oblíbila. I přes některé detailní popisy některých částí, děj plynule ubíhal a ničemu to nevadilo. Čím blíž jsem se dostávala ke konci, bylo to plné napětí. Konec byl šokující a vůbec jsem to nečekala. Steklo mi i pár slz a byla jsem emocialně zničená. Nemám nic co bych vytkla. Za mě nejlepší kniha tohoto autora. Budu se těšit na další tvorbu. Tento autor patří mezi mé oblíbené české autory. Ti kdo milují thrillery, doporučuji!
Za sebe vřele doporočuji.

21.11.2020 5 z 5


Třpytící se město Třpytící se město Lenka Bandurová

Přečteno. Nedalo mi to a tuhle knihu jsem si musela okamžitě pořídit. Vzhledem k tomu, co se kolem ní dělo. Chtěla jsem zjistit, zda je kritika k této knize oprávněná, jak na DK, GR, IG. Je to všude jak jedovatý plevel. Kniha rozdělila knižní komunitu na dva tábory, jedni knihu milují, druzí nenávidí a nic mezi tím. Já většinou na negativní recenze ke knihám nedám, musím si udělat vlastní názor. Vůbec tyhle přehnané negativní reakce ke knize nemůžu pochopit. A říkám narovinu, je mi to úplně jedno, mně se kniha líbila a za tím si stojím.
Můj osobní názor: Neskutečně jsem se na tuto knihu těšila, až si ji budu moct přečíst i přes negativní recenze, které jsem na ní četla. Hned mě na knize zaujala obálka a anotace. Byla to naprosto skvělá oddechovka, ale propracovaná a napínavá. Fakt jsem si odpočinula. I přestože je to autorčin debut a pár drobných chybiček se našlo, tak mi okamžitě neskutečně sedl její osobitý styl psaní. Ano, knižní komunitu rozdělují tyto hl. postavy Lea a Thomas. Opět je jedni miluji, druzí nesnáší. Já se řadím k těm, kteří si postavy i přes některé rozepře, popichování a někdy přehnané chování ihned zamilovali. I když mě zpočátku trochu vytáčelo Leino chování, ale dalo se pochopit. Navíc Leina postava se vyvíjí, na konci knihy není stejné jako na začátku. Bylo jí 17 a její otec musel splnit dávno dohodnutý slib, přestože si Thomas měl původně vzít její starší sestru, nakonec si bez varování odváží právě Leu. Moc se mi v knize líbilo, jak děj plynul svižně a rychle. Pořád se něco dělo a mě to nutilo číst dál a dál. V knize se mi líbily citáty, básničky a hraní s větami. Ilustrace byly propracované, hlavně mapa a celé prostředí bylo krásně vymyšlené. Dokázala jsem si to všechno živě představit. Líbilo se mi to i způsobem, jakým cestovali a veškeré zápletky byly šokující, že jsem se místy i bála, co se stane dál. Ten konec byl naprosto nečekaný, a dokonce mi vyhrklo i pár slz. Jen byla škoda, že některé pasáže nebyly delší a víc rozepsanější. Každopádně si s radostí přečtu další tvorbu. Ať si každý říká, co chce, mně se kniha fakt líbila. Prostě mi sedla, ale chápu, že někdo to měl třeba jinak a naprosto to respektuji. Takže prosím o respektování mého názoru. Každý ať si nakonec udělá názor sám. Tuhle knihu jen doporučuji.

28.10.2020 5 z 5


Navždycky Navždycky Nofreeusernames (p)

Nikdy jsem nic horšího nečetla!!!!

11.10.2020 odpad!


Stíny mezi námi Stíny mezi námi Martin Rousek

Na tohle pokračování po přečtení Dvojí mysli jsem se nemohla dočkat. Vážně nepochopím ty negativní recenze. Každému se líbí něco jiného. Přesto mně tenhle příběh se hodně líbil. Kniha se vyrovná zahraničním příběhům a thrillerům. I autorům. Víc takových úžasných knih. Opět napsaný skvělý thriller s nádechem hororu i fantasy. ...

Druhý díl se naprosto DOKONALE povedl. Námět byl naprosto skvělý. Všechno jsem si to dokázala živě představit. Kniha se skvěle četla a byla neskutečně čtivá. Ten naprosto propracovaný děj a zápletka mně sedla od začátku do konce. Nutilo mě to číst dál a dál. Ten náznak hororu, místy jsem se bála a naskakovala mi husí kůže jak to celé dopadne. V noci při čtení jsem byla trochu vystrašená. Hlavní hrdinku Lilly tady neskutečně obdivuju jak je odvážná a jde si tvrdohlavě za svým. Ten konec a celá věc, jak to celé začalo mě šokovalo a vůbec bych to nečekala, jak to dopadne a jsem v šoku. ...
Ke knize bych nic nevytkla. Prostě další skvělé čtení této knihy. Budu se těšit na pokračování!

05.06.2020 5 z 5


Dvojí mysl Dvojí mysl Martin Rousek

Za mě druhá zkušenost číst české autory a jsem za to vděčná, že takové skvělé české autory máme. ❤
Tato kniha je naprosto SKVĚLÁ. Thriller s nádechem hororu. ❤ Četla se naprosto skvěle a byla velmi čtivá a napinavá. Musim přiznat , že se u čtení u mě střídalo několik pocitů. Hlavně jsem měla strach a běhal mi mráz po zádech. Musím přiznat, že jsem se na některých místech pasáží v knize bála. Dokonce jsem i brečela. Tohle se mi u žádné knihy už dlouho nestalo. Konec příběhu byl překvapující a naprosto úžasný. Vyrazilo mi to dech.
Ke knize nemam žádné připomínky, povedla se. A chválím moc pana autora.????
Rozhodně se budu těšit na další jeho knihy a moc doporučuji.

04.02.2020 5 z 5


Labyrint: Útěk Labyrint: Útěk James Dashner

Knihu jsem si koupila před pár dny a musím říct, že se mi líbila přes její temný děj. Dnes v nočních hodinách jsem ji dočetla. Ihned se mi zalíbila. Nutilo mě to dozvědět se víc, proč se Thomas ocitl v Labyrintu s ostatníma a co se s nimi stalo. Četla jsem ji jedním dechem a nelituji.. :) Temné pasáže měly své kouzlo a prožívala jsem je a místy se bála, když došlo k "akci" nebo krveprolití. Neměla jsem se problém začíst a ponořit se do děje.
Film jsem shlédla až dnes - a musím říct, že kniha u mě vede na prvním místě. Film byl na mě málo přehnaný a trochu se mi nelíbilo, že to trochu předělali nebo něco pozměnili. Například jak napsali ostatní, v Labyrintu (v knize) nikdy nepršelo zatímco ve filmu ano. Thomas se filmu se stal běžcem poměrně rychle zatímco v knize si musel počkat o něco déle. :) A dalších pár věci mi na filmu nesedělo. :) Co se týče knihy jsem naprosto spokojená a rozhodně si přečtu další díly :)

16.10.2015 5 z 5